naar top
Menu
Logo Print

Urban Crop Solutions voorgesteld tijdens staatsbezoek Franse president

Koning Filip toont veelbelovend Belgisch ecotechnologiebedrijf
magazine

De Franse president Emmanuel Macron bracht in november een tweedaags staatsbezoek aan België. Naast de protocollaire ceremonies, plechtige ontvangsten en het staatsbanket was er ook een economisch luik. Urban Crop Solutions werd geselecteerd om zich als Belgisch veelbelovend en innovatief bedrijf voor te stellen in de categorie ‘ecotechnologie’. De Franse president en de Belgische koning namen ruimschoots de tijd om Maarten Vandecruys, CEO van Urban Crop Solutions, vragen te stellen over het bedrijf, zijn technologie en de doelmarkten.
Op 19 november kregen 8 ondernemers van 4 toonaangevende Belgische bedrijven en van 4 beloftevolle technologiebedrijven de gelegenheid om tijdens het staatsbezoek aan Gent hun ambitieus bedrijf voor te stellen aan de Franse president Emmanuel Macron, koning Filip van België, de Belgische premier Charles Michel en de minister-president van Vlaanderen Geert Bourgeois. De 8 ondernemingen werden geselecteerd uit 4 thema’s: circulaire economie, financiële technologie, nanotechnologie & artificiële intelligentie en eco technologie. Urban Crop Solutions werd geselecteerd samen met Sioen Industries in de categorie ecotechnologie. Als beloftevol en ambitieus Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van indoor verticale landbouw oplossingen was dit een uitgelezen opportuniteit om de bedrijfsvisie en innovatieve technologieën in de spotlight te plaatsen.
“Het doet ons veel plezier om te zien dat Europese leiders en onze Belgische koninklijke familie enorm begaan zijn met de toekomst en de technologieën die kunnen bijdragen aan een betere wereld”, zegt Maarten Vandecruys, CEO van Urban Crop Solutions. “Ik had persoonlijk niet verwacht dat de Koning en de Franse president zo veel interesse en vragen hadden over onze technologie en onze doelmarkten. Ze waren heel lovend over ons internationaal potentieel.”
Urban Crop Solutions biedt wereldwijd industriële oplossingen aan op vlak van verticale landbouw. Het Belgische bedrijf, met vestigingen in de Verenigde Staten en Japan, staat garant voor het aanbieden van een totaalpakket van diensten en producten waar men niet enkel aan de technische kant van het verhaal denkt, maar ook aan de diensten na verkoop. In 2016 realiseerde het bedrijf de grootste geautomatiseerde indoor landbouwinstallatie van Europa. Sindsdien heeft Urban Crop Solutions dankzij zijn toonaangevende technologie al onderzoekssamenwerkingen opgezet en systemen verkocht over de hele wereld.

URBAN CROPS

URBAN CROPS

+32496578355
-