naar top
Menu
Logo Print

EFFICIENTER DOSEREN MET DE ECOLAB DYNAMIC PUMP

Intelligente, modulaire pompen doseren extreem nauwkeurig in bereik 0,05 - 120 l/u

Ecolab presenteerde tijdens de afgelopen beurs Anuga FoodTec zijn nieuwe reeks doseerpompen met stappenmotortechnologie. De vervanging van de eerdere serie EMP-doseerpompen met conventionele technologie werd gemotiveerd door de hoge nauwkeurigheid van de stappenmotortechnologie in het hele bereik. Die nauwkeurigheid biedt een betere controle over het verbruik van reinigings- en desinfectiemiddelen. In combinatie met correcte (lage) dosering kan dus efficiënter worden gereinigd. Een identieke reiniging met een lagere concentratie dus. Daarnaast is de nieuwe serie vooral een grote stap voorwaarts op het vlak van digitale bediening en gebruiksgemak.

 

DRIE CONFIGURATIES

De modulaire Ecolab Dynamic Pump (EDP) is dankzij het nieuwe concept beschikbaar in drie varianten.

Ecolab Dynamic Pump Ecopro
Ecolab Dynamic Pump Ecopro

EcoPro

De EcoPro combineert alle nieuwe technologie met een analoge bediening (1 - 100%) en geeft door middel van een ledindicatie aan wanneer de pomp in bedrijf is. Ook beschikt hij over een viscositeitsalarm. De viscositeit kan op hoog of laag worden ingesteld.

Ecolab Dynamic Pump Ecoadd
Ecolab Dynamic Pump Ecoadd

EcoAdd

De EcoAdd combineert eenintuïtieve digitale touchscreen met de mogelijkheid van USB-communicatie. Daarnaast heeft hij vier viscositeitsinstellingen en vijf functieprofielen. De dosering laat zich beheren op basis van puls, current (4 - 20 mA), batch en timer. Een onderscheidende en veiligheidsverhogende eigenschap is dat de pomp de chemie herkent en zelf aangeeft of hij daarmee compatibel is. In functie van de gebruikte chemische producten geeft de doseerpomp een passend onderhoudsinterval aan. Er is een uitgaand signaal voor de doseerslag, alsook een alarm.

EcoAPP

EcoAdd + EcoAPP

Met de EcoAdd en EcoAPP is naast USB ook draadloze bluetoothcommunicatie mogelijk. De EcoAPP staat in voor een vlotte communicatie met de pomp en laat toe om instellingen te wijzigen of te downloaden. Daarnaast is er een onderhoudstabblad waarmee gebruikers direct eventuele onderdelen kunnen bestellen. Met de applicatie waarop de pomp draait is het mogelijk om te beveiligen tegen het doseren met verkeerde chemische producten bij een eventuele wissel. Dat kan door gebruik te maken vande barcodescanner in de EcoAPP. Wanneer iemand dan de verkeerde barcode scant, blokkeert de pomp. Op termijn zal het bovendien mogelijk worden om data te loggen in de cloud voor kwaliteits- en analysedoeleinden.

 

GEOPTIMALISEERD VOOR SNEL ONDERHOUD

Omdat een falende dosering van reinigings- en desinfectiemiddelen een productieproces kan ophouden of stoppen, is ook met veel zorg gekeken naar een vlot uit te voeren onderhoud. De slijtagegevoelige delen zijn heel eenvoudig uit te wisselen. Ook zijn de pompen gemonteerd op een standaard- adapterplaat. Door de instellingen van de pomp op een USB of smartphone te kopiëren, zijn pompen ook in hun geheel snel uitwisselbaar. Op die manier kan de pomp op een later tijdstip zonder tijdsdruk worden gedemonteerd en nagekeken.

 

Ecolab Dynamic Pump Doseerstation

METERING STATION

Omdat veel klanten in de voedingsmiddelenindustrie de pompen niet willen demonteren, heeft Ecolab eveneens een uitvoering met een Metering Station. De pomp wordt dan op een rvs-console met lekbak gemonteerd, afgesloten met een transparante pvc-beschermingskap. Door gebruik te maken van een aantal standaardbouwstenen voor de Metering Stations, zijn de kosten zo laag mogelijk gehouden en is er een snelle levering mogelijk. De bouwstenen bestaan uit een werkschakelaar, multifunctieventiel, ovaalradmeters, manuele afsluiters (spoelfunctie), automatische afsluiters (omschakelingsfunctie) en lekdetectie.

ECOLAB

ECOLAB

NOORDKUSTLAAN 16C
1702 GROOT-BIJGAARDEN
+3224675111
-