naar top
Menu
Logo Print

Innovatieve zeeftechnologie voor sesamzaad

Separatie-oplossingen voor geautomatiseerde productielijn
magazine

Haitlogou Bros SA is wereldwijd marktleider in het maken van sesamzaadproducten, waaronder tahinipasta. Het bedrijf verwerkt tot 150 ton sesamzaad per dag met zijn moderne productie-installaties in Thessaloniki (Griekenland). Het bedrijf heeft een langdurige relatie opgebouwd met Russell Finex, met het doel de productielijn te automatiseren en te optimaliseren. Die bevat een aantal volledig hygiënische en zeer hoogwaardige separatie-apparaten, specifiek voor de voedingsindustrie. Haitoglou installeerde voor het eerst Russell Finex-apparatuur in 2002, met de toevoeging van een Finex Separator™. Die verdubbelde de capaciteit van de bestaande opzet voor de scheiding van goede sesamzaden van gebroken zaden, zachte schillen en stof. Haitoglou heeft ook separatie-oplossingen aangekocht om verschillende onderdelen van de productie te optimaliseren. Zo werden er twee Russell Compact Sieves® geïnstalleerd in het wasproces, om sesamzaden uit de holtes van de wasapparaten te krijgen. Daarna werden nog vier Russell Compact Sieves® geïnstalleerd vlak vóór de verpakkingsfase. Om de kwaliteit van de tahinipasta en een glad eindproduct vrij van verontreiniging te waarborgen, is een zelfreinigende Russell Eco Filter® geïnstalleerd. Deze geautomatiseerde inline filter voor vloeistoffen was makkelijk in de bestaande productielijn te plaatsen, met volledig gesloten filtratie en minimale down-time. Bovendien werd kwaliteitscontrole geïnstalleerd aan het einde van de tahini-productielijn, middels de toevoeging van de unieke high speed Russell Compact Sieve®. Deze aangepaste controle-screener is speciaal ontworpen om tahinipasta te kunnen verwerken en de consistentie van het product vóór verpakking te kunnen garanderen. Download het volledige artikel: Geautomatiseerde separatie-oplossingen voor voedselverwerkingsproductielijnen.

RUSSELL FINEX

RUSSELL FINEX

ZANDVOORTSTRAAT 20
2800 MECHELEN
+3215275919
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Russell Finex is al meer dan 80 jaar een toonaangevende leverancier voor veel bedrijven in de voedings- en drankindustrie zoals Nestlé, Kellogg’s, Danone en Heinz. Van het afscheiden van meel tot het scheiden van kokosschilfers of het filteren van vloeibare chocolade heeft het grote assortiment scheidingsapparatuur bedrijven wereldwijd geholpen om hun productieprocessen te verbeteren.

Russell Finex is een wereldwijde expert in innovatieve scheidingsoplossingen voor een verscheidenheid aan industrieën, die een reeks veiligheidszevenvibrerende zeefmachinesultrasone zeven en zelfreinigende filters leveren. Elke machine kan worden aangepast om perfect te passen bij uw specifieke applicatie en kan worden voor aankoop worden getest in gespecialiseerde testfaciliteiten

Bekijk onze videopagina of casestudies om te zien hoe Russell Finex verscheidene klanten in de voedingssector heeft geholpen met verschillende applicaties of neem contact met Russell Finex op voor meer informatie over het verbeteren van uw voedsel- en drankproductie.