naar top
Menu
Logo Print

Nieuwe aardappelsorteermachine voorgesteld tijdens Potato Europe

TOMRA 3A biedt veel voordelen aan landbouwers en verwerkers
magazine

Grote belangstelling bij de stand van TOMRA Food, begin september op Potato Europe in Doornik. De machinefabrikant presenteerde er in primeur de TOMRA 3A, een optische sorteermachine voor vers geoogste aardappels. Die biedt volgens productmanager Jim Frost ongeëvenaarde sorteermogelijkheden, betrouwbaarheid en betaalbaarheid voor aardappeltelers, en is daarmee ook interessant voor de daaropvolgende productiestap. Zo krijgt die namelijk van bij de aanlevering minder aarde of vreemd materiaal te verwerken.
“De sorteerder gebruikt de nieuwste sensoren en uitstoottechnieken om stenen, kluiten aarde en ander ongewenst materiaal tussen de vers geoogste aardappelen op te sporen en te verwijderen”, zegt Frost. “Deze ontwikkeling kwam tot stand dankzij onze ervaring bij andere toepassingen en de gewaardeerde feedback van landbouwers zelf. Zij profiteren hiermee van een machine met een hogere capaciteit, die eenvoudiger te gebruiken en makkelijker te onderhouden is dan zijn voorganger. Bovendien kunnen hiermee nu ook groene aardappelen gedetecteerd en verwijderd worden, dankzij de pulsed LED-technologie en geavanceerde software.”
De machine wordt aangestuurd door software van het TOMRA ACT-platform. De interface omvat alarmrapportage, statistieken en diagnostische mogelijkheden, met de mogelijkheid van ondersteuning op afstand. Alle nieuwe functionaliteiten werden getoond tijdens een livedemonstratie, waarbij de machine onder meer stenen, blikjes en golfballen van tussen de aardappelen moest halen.

TOMRA SORTING SOLUTIONS

TOMRA SORTING SOLUTIONS

+3216396396
+3216396390