naar top
Menu
Logo Print

VEILIGE EN ZUIVERE VOEDINGSPRODUCTIE

Veiligheidslichtschermen voor veeleisende omgevingsomstandigheden

De serie SLC/SLG 440 veiligheidslichtschermen met IP69 is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende voedingssector
De serie SLC/SLG 440 veiligheidslichtschermen met IP69 is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende voedingssector

Sensoren en veiligheidstechnologieën in de voedselproductie zijn onderworpen aan speciale eisen. De hoge hygiënische vereisten rond een frequente en grondige reiniging gelden voor elk elektrisch en elektronisch onderdeel. Specifiek voor die uitdagende omstandigheden ontwikkelde de Schmersal Groep een nieuwe serie veiligheidslichtschermen en lichtgordijnen voor de contactloze beveiliging van gevaarlijke gebieden. De nieuwe serie SLC/SLG 440 met beschermingsklasse IP 69 heeft een lange levensduur, zelfs bij een dagelijkse reiniging.

 

STRENG GENORMEERDE SECTOREN

De Schmersal Groep ontwikkelde een nieuwe serie veiligheidslichtschermen en lichtgordijnen die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in hygiënisch veeleisende sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de vlees- en melkverwerking.

 

BESTAND TEGEN DAGELIJKSE REINIGING

De nieuwe SLC/SLG 440 IP69-serie bereikt dankzij een tot in de details zorgvuldig uitgedacht ontwerp de beschermingsklasse IP 69 (bescherming tegen het binnendringen van water bij hogedruk- of stoomstraalreiniging). Dat houdt in dat de afdichtingen van dit contactloos werkende beveiligingsapparaat aan heel hoge eisen voldoen en bestand zijn tegen een dagelijkse reiniging met water, alkalische oplossingen, schuim, oververhitte stoom, alsook tegen hoge druk. De materiaalbestendigheid is getest en bevestigd door het onafhankelijke testlaboratorium Ecolab.

 

LANGE LEVENSDUUR EN HOGE BEDRIJFSZEKERHEID

De Schmersal SLC/SLG 440 IP69 beschermingsbehuizingen zijn ontworpen met het oog op een lange levensduur en een hoge bedrijfszekerheid. Sluitdoppen, kabelinvoeren en bevestigingsmateriaal zijn van roestvast staal (V4A). Voor de transparante beschermbuis zou PMMA een voor de hand liggende keuze geweest zijn. Dat is immers een courant toegepast materiaal voor behuizingen. PMMA heeft inderdaad een hoge weerstand tegen reinigingsmiddelen, maar is onder mechanische belasting gevoelig voor spanningsscheuren, daarom kozen de ontwerpers van Schmersal voor een gemodificeerd polycarbonaat (PC). Dat heeft een hoge mechanische stabiliteit en maakt een compact ontwerp van het ingekapselde veiligheidssensorsysteem mogelijk. De diameter van de beschermbuis is slechts 50 mm.

 

Zorgvuldige afwerking tot in de details: afsluitdop met dubbele afdichtingsset, schroefverbinding en bevestiging van roestvast staal V4A
Zorgvuldige afwerking tot in de details: afsluitdop met dubbele afdichtingsset, schroefverbinding en bevestiging van roestvast staal V4A

HYGIËNISCH ONTWERP

Net zo belangrijk als het gebruik van hoogwaardige, voedselveilige materialen is het hygiënische ontwerp zonder moeilijk of onbereikbare gebieden waarin zich vuilresten kunnen ophopen. De nieuwe serie is daarom ontworpen volgens de principes van 'hygienic design'.

 

CONTACTLOZE BEVEILIGING MET EXTRA FUNCTIES

De nieuwe ontwikkeling is gebaseerd op de standaardseries SLC/SLG 440 en SLC/SLG 440 COM. Hun eigenschappen omvatten extra functies zoals een dubbele resetbevestiging, contactorbewaking en geïntegreerde blanking. Die functie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om bewegende voorwerpen voorbij het beschermingsveld te laten passeren zonder daarbij het stopsignaal te activeren. Een andere praktische functie is de vervuilingsindicator. Als het signaal van de sensoren zwakker wordt, volgt een visuele waarschuwing. De gebruiker kan dan ingrijpen voordat er ongeplande productiestops plaatsvinden.

SCHMERSAL

SCHMERSAL

NIEUWLANDLAAN 73
3200 AARSCHOT
+3216571618
+3216571620
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Veiligheid in het systeem. Bescherming voor mens en machine.

Wij zijn de partner van de Schmersal groep voor de Belgische en Luxemburgse markt. Onder het motto "Veiligheid in het systeem - bescherming van mens en machine", stellen wij u het meest uitgebreide pakket veiligheidsschakelaars en systemen ter wereld voor.

https://www.youtube.com/user/kaschmersal

  •   
  •