naar top
Menu
Logo Print

Totaalbeveiliging voor ventilatoren

Systeemoplossingen om de betrouwbaarheid van machineprocessen te garanderen

 

TransSysteemoplossingen om de betrouwbaarheid van machineprocessen te garanderenparantie, efficiëntie en connectiviteit zijn de trefwoorden als het om de optimalisatie, kostenreductie en bewaking van productieprocessen gaat. Voorwaarde hiervoor is de continue communicatie van de kleinste unit (bijv. ingebouwde sensoren) tot volledige productielijnen, fabriekshallen en vestigingen. Een wereldwijde verbinding en communicatie van de maakindustrie. 

Voor naadloze processen: Ventilatoren bewaken en condition-based onderhouden.

Permanente diagnose: 

Werkelijke bedrijfsuren worden geregistreerd.

Condition-based onderhoud wanneer het nodig is, in de plaats van vaste inspectie-intervallen.Het vervangen van componenten wordt zo planbaar.

=> Kosten verlagen

Vroegtijdige herkenning:

Bewaking van onbalans, slijtage en algemene trillingen.

Schade aan de rotorbladen, trilling door onevenwicht wiel/rotor, foute uitlijning assen, wentellagerschade, onbalans en slijtage tijdig herkennen.

=> Ongeplande stilstanden vermijden

Maximale efficiëntie:

Permanente diagnose van vervuiling, bijv. aan de rotorbladen.

Gegevensregistratie en analyse. Reiniging van de ventilatorbladen wanneer het nodig is.

=> Processen optimaliseren

Eenvoudige integratie:

ifm biedt individuele oplossingen, geschikt voor de meest diverse ventilatortypes.

Application Package van de sensor over de analyse tot de netwerkcompatibeleanalysetool. Verschaalbaar: De uitbreiding met andere toepassingen en/of de communicatie met ERP-systemen is mogelijk.

=> Implementeren onafhankelijk van uw IT afdeling

Transparantie en procesoptimalisatie :

dankzij de eenvoudige tool LR SMARTOBSERVER

Energieproceswaarden van de betreffende sensoren (doorstroming, stroom, hoeveelheid, ...), worden met IO-Link, besturing of VSE-eenheid aan de LR SMARTOBSERVER-software doorgegeven. Afzonderlijke indicatie- en analysediagrammen, ook in combinatie met voorgedefinieerde alarmeringsmechanismen, garanderen de permanente bewaking en analyse van de energiewaarden.

=> Verhoging productietijd (UPTIME)

Transparantie en procesoptimalisatie :

Toepassingsgebieden :

Radiaalventilatoren met directe- of riemaandrijving en axiaalventilatoren bijvoorbeeld in:

 • De toe- en afvoerlucht van lakinstallaties
 • Halventilatoren
 • Ventilatoren in airconditioning
 • Externe ventilatoren van motoren
 • Putventilatoren
 • Afzuiginstallaties in gieterijen
 • De olienevelafzuiging aan de toevoerlucht voor krachtcentrales/vuilnisverbrandingsinstallaties

Solutions

IFM ELECTRONIC

IFM ELECTRONIC

ZUIDERLAAN 91/BUS 6
1731 ASSE
+3224810220
+3224631795
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Het hoofddoel van ifm electronic is het bieden van oplossingen om uw productie te verhogen, een kwaliteitsverbetering van uw producten te garanderen en een betere beveiliging te verzekeren van uw machines en installaties.

Overal waar industiële processen bewaakt, bestuurd en geoptimaliseerd worden spelen oplossingen van ifm electronic een doorslaggevende rol. In de meest verschillende branches en toepassingen tonen de producten van ifm voortdurend hun veelzijdigheid. De toegevoede waarde, geleverd door onze oplossingen, is onze dagelijkse zorg. Wij passen ze toe om uw productieprocessen op de meest efficiënte manier te optimaliseren en om uw directe of indirecte energiekosten te verminderen door het bewaken van de kritische parameters van uw proces of de vorm, het volume, de positie of de oppervlaktetoestand van uw producten. De gebruiker van uw machines krijgt onze volledige aandacht, zijn interactiviteit met uw installaties moet zeker, precies en veilig zijn. Of het nu om een standaard- of een specifieke toepassing gaat, dankzij een uiterst competent verkoopteam, betrouwbare sensoren en gebruiksvriendelijke systemen worden nieuwe uitdagingen bij ifm snel klantvriendelijke oplossingen.

 •   
 •   
 •   
 •   
 •