naar top
Menu
Logo Print

Vlaamse voedingsindustrie bezorgd over uitstel duaal leren

Hulpmiddel bij zoektocht naar technisch personeel
magazine

De Vlaamse regering heeft de verdere uitrol van duaal leren uitgesteld tot het schooljaar 2019-2020. FEVIA Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, is bezorgd over dit uitstel. De zoektocht naar voldoende geschoolde medewerkers om de groei en de evolutie naar meer innovatie te ondersteunen, blijft een van de prioriteiten van de voedingsindustrie. Duaal leren kan hierbij helpen, want het moet de brug vormen tussen leerlingen en de arbeidsmarkt.
“Ondanks dit uitstel zullen wij verder mee onze schouders zetten om de bedrijven in de sector te mobiliseren om samen met de scholen de uitbouw van duaal leren tot een succesverhaal te laten uitgroeien. Uitstel mag geen afstel betekenen”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van FEVIA Vlaanderen.
De Vlaamse voedingssector is een sterk geïndustrialiseerde en dus sterk geautomatiseerde sector. Zowel de besturing en het beheer van productielijnen als het onderhoud ervan vereisen technische vaardigheden. De voedingsindustrie moet daarvoor voldoende profielen met de nodige technische vaardigheden kunnen vinden en behouden.

FEVIA

FEVIA

+3225501740
+3225501759