naar top
Menu
Logo Print

Food At Work Days gelanceerd

Meer mensen aan het werk krijgen in de voedingsindustrie
magazine

Belgische voedingsbedrijven hebben elk dag meer dan duizend vacatures openstaan. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en sectorfonds Alimento lanceren daarom de Food At Work Days: een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. Het hoogtepunt is de uitreiking van de vernieuwde Food At Work Student Awards.
VDAB, Forem en Actiris vermelden dagelijks gemiddeld 1.500 vacatures bij voedingsbedrijven op hun website; steeds meer voor technisch geschoolde medewerkers. Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen, ziet hiervoor twee redenen: “Export is en blijft de motor van onze groei en zorgt ervoor dat Belgische voedingsbedrijven investeren in eigen land. Met die investeringen gaan natuurlijk ook jobs gepaard. Daarnaast zorgt de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering ervoor dat onze bedrijven steeds meer op zoek zijn naar technisch geschoolde profielen.”
Om die vacatures in te vullen, lanceert de sector dit voorjaar de ‘Food At Work Days’. Jongeren en werkzoekenden kunnen daarbij op verschillende events en initiatieven ontdekken welke kansen de voedingsindustrie hen te bieden heeft. De voedingsindustrie werkt daarvoor nauw samen met partners uit het onderwijs en met de VDAB. Op het programma staan onder andere een waaier aan bedrijfsbezoeken en ontmoetingen tussen studenten en CEO’s.
“We merken dat veel jongeren en werkzoekenden vandaag te weinig beseffen welke troeven de voedingsindustrie hun loopbaan kan bieden: stabiel werk in een technologische en innovatieve sector, dicht bij huis, veel opleidingen voor starters en natuurlijk: kunnen meewerken aan topproducten om fier op te zijn”, zegt Henk Dejonckheere, algemeen directeur van Alimento Group. “In de huidige ‘war for talent’ willen we onze sector als topwerkgever op de kaart zetten.”
Het hoogtepunt van de Food At Work Days wordt de uitreiking van de Food At Work Student Awards, op 25 april in Kasteel Terblock in Overijse. Voor het tiende jaar op rij daagt de voedingsindustrie studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs uit om de voeding van de toekomst vorm te geven. Die innovatiewedstrijden krijgen dit jaar een nieuwe naam, gelinkt aan Food At Work. De Food At Work Ecotrophelia Awards zijn er voor studenten van het hoger onderwijs, de Food At Work Awards Vlaanderen voor leerlingen van het Nederlandstalig secundair onderwijs en de Food At Work Awards Wallonie voor leerlingen van het Franstalig secundair onderwijs. Met de Food At Work Techno Awards is er ook een nieuwe wedstrijd voor leerlingen uit het technisch onderwijs. Zij worden uitgedaagd om een technische oplossing in het productieproces te bedenken.
Ontdek hier het volledige programma in Vlaanderen en Wallonië.

FEVIA

FEVIA

+3225501740
+3225501759