- 20 augustus 2018
- | 2 min. leestijd
Afspraken evenwichtige voeding nageleefd
Afspraken evenwichtige voeding nageleefd Convenant Evenwichtige Voeding levert positieve resultaten op De Belgische voedingsindustrie verlaagde de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten en voegde er meer vezels aan toe. Daarmee komt de sector haar afspraken met minister van volksgezondheid De Block en de FOD Volksgezondheid na in het kader van het Convenant Evenwichtige Voeding. De sector wil samen met de overheid verdergaan op de ingeslagen weg. Sectorfederaties Fevia (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) en Comeos (de federatie voor de handel) begonnen in 2012 een traject om onevenwichtige voedingspatronen aan te pakken. De voedingssector werkt daarbij op drie pistes: het aanpassen van de nutritionele samenstelling, kleinere portiegroottes en het aanpassen van de marketingstrategie. In 2016 formaliseerden ze met de FOD Volksgezondheid en minister van volksgezondheid Maggie De Block hun aanpak in het Convenant ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.