Afspraken evenwichtige voeding nageleefd  

Afspraken evenwichtige voeding nageleefd

Afspraken evenwichtige voeding nageleefd Convenant Evenwichtige Voeding levert positieve resultaten op De Belgische voedingsindustrie verlaagde de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten en voegde er meer vezels aan toe. Daarmee komt de sector haar afspraken met minister van volksgezondheid De Block en de FOD Volksgezondheid na in het kader van het Convenant Evenwichtige Voeding. De sector wil samen met de overheid verdergaan op de ingeslagen weg. Sectorfederaties Fevia (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) en Comeos (de federatie voor de handel) begonnen in 2012 een traject om onevenwichtige voedingspatronen aan te pakken. De voedingssector werkt daarbij op drie pistes: het aanpassen van de nutritionele samenstelling, kleinere portiegroottes en het aanpassen van de marketingstrategie. In 2016 formaliseerden ze met de FOD Volksgezondheid en minister van volksgezondheid Maggie De Block hun aanpak in het Convenant ...

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.