Fevia: “Geen striktere limieten acrylamide"  

Fevia: “Geen striktere limieten acrylamide"

Fevia: “Geen striktere limieten acrylamide" Europese aanpak met actielimieten volstaat Een steekproef door Test Aankoop bevestigt dat Belgische voedingsbedrijven de vorming van de potentieel gevaarlijke stof acrylamide met succes aanpakken. De nieuwe Europese aanpak, waarbij referentieniveaus bedrijven aanmoedigen om het acrylamidegehalte in voedingsproducten continu terug te dringen, blijkt dus te werken. Fevia wil dan ook verdergaan op de ingeslagen weg en vindt een pleidooi voor striktere wettelijke limieten nu niet aan de orde. Acrylamide is een stof die vrijkomt bij het bakken, frituren of braden van bepaalde voedingsmiddelen. Volgens wetenschappelijk onderzoek zou deze stof potentieel kankerverwekkend kunnen zijn. Bedrijven moeten rekening houden met heel wat factoren die samen de aanwezigheid van acrylamide kunnen veroorzaken. Sinds de ontdekking van acrylamide in voeding, in 2002, werkte de voedingsindustrie zowel aan het productieproces, de keuze van ingrediënten ...

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.