naar top
Menu
Logo Print

Voedingsindustrie steunt aanbevelingen HGR

Gericht innoveren op basis van FBDG
magazine

Fevia verwelkomt de nieuwe voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). De ‘Food Based Dietary Guidelines’ zijn wetenschappelijk onderbouwd, zetten duidelijke prioriteiten en geven de richting aan om te komen tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon. “Deze aanbevelingen moeten de komende jaren mee de basis zijn voor het beleid rond voeding en gezondheid. Dit helpt onze Belgische voedingsbedrijven om gericht te blijven innoveren en mee de gezonde keuze gemakkelijker te maken voor de consumenten”, aldus Bart Buysse, CEO van Fevia.
“Door de focus te verleggen naar de prioriteiten van de ‘Food Based Dietary Guidelines’ kunnen we de komende jaren echte gezondheidswinsten nastreven in ons land. We roepen overheden dan ook op om in nauw overleg met de voedingsindustrie en alle betrokken partijen een beleid te bouwen rond deze aanbevelingen”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia.
Alle voedingsproducten krijgen hun plaats in dit advies, dus ook de verwerkte voeding. Logisch ook, want voedingsfabrikanten spelen met hun innovaties in op de noden en bezorgheden van hedendaagse consumenten. Denk daarbij aan veranderende nutritionele behoeften, de strijd tegen voedselverspilling en de vraag naar meer gebruiksgemak.
“Ook wij kunnen en willen helpen om de aanbevelingen te realiseren. De doelstelling is om binnen vijf jaar via de voedselconsumptiepeiling een bijkomende verbetering te zien van het voedingspatroon van de Belgen”, aldus nog Buysse. “We bevestigen bij deze dan ook aan de Belgische overheden dat de voedingsindustrie een partner blijft in dit verhaal.”

FEVIA

FEVIA

+3225501740
+3225501759