naar top
Menu
Logo Print

Recycle straat, demoroute en live verpakkingstesten op Empack

Hoe kunnen verpakkingen ook goed zijn voor het milieu?
magazine

Empack in Jaarbeurs Utrecht op 10, 11 en 12 april 2018 introduceert drie nieuwe initiatieven.

Recycle Straat
Hoe kunnen verpakkingen ook goed zijn voor het milieu? Het antwoord daarop is te vinden in Recycle Straat in hal 2, langs de Recycling Route doorheen de beurshal, en via een paneldiscussie, op beursdag drie in het kennistheater en georganiseerd door Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Vanuit verschillende perspectieven worden tijdens die discussie stellingen behandeld op Recyclegebied. 

Route met machinedemonstraties
Voor het eerst krijgt de bezoeker een begeleide demotour langs de gehele keten, voor een duidelijk beeld van de volledige verpakkingsindustrie, van processing tot sorteren en doseren, en van traysealen, kartonneren en etiketteren tot inspectie en palletiseren.

Live verpakkingstesten
Uiteenlopende verpakkingstesten staan opgesteld. Bezoekers die bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in export kunnen van dichtbij meemaken wat zo’n verpakking allemaal moet doorstaan tijdens zijn reis naar het buitenland. Zo staat er een Repeated Rotational droptester paraat waarin de hele dag kleine pakketjes vallen. Tot op heden voert men een vrachtwagensimulatietest uit met een éénrichtingshaker. De verwachting is dat er binnen nu en vijf jaar getest gaat worden met de zes DOF-shakertechniek, nog vrij onbekend in testland.

Drie gethematiseerde innovatieroutes
Onlangs werden de vier hoofdthema’s voor Empack 2018 bekendgemaakt, die extra onder de aandacht worden gebracht via drie gethematiseerde innovatieroutes: Food Safety Route, Recycling Route en Agile Manufacturing Route. Exposanten krijgen zo een extra podium om de laatste innovaties te presenteren. De bezoeker profiteert op haar beurt van een efficiënt beursbezoek en treft in één route de belangrijkste ontwikkelingen aan.

Voor meer info, surf naar www.empack.nl.

EMPACK

EMPACK

DIEZEKADE 2
5222 AK 'S-HERTOGENBOSCH
+31162408999
+31162467988