naar top
Menu
Logo Print

Voedselveilig verpakken essentieel in verpakkingsbranche

Hoe evalueer ik de veiligheid van mijn verpakkingen?
magazine

Het schandaal rond het tekenbestrijdingsmiddel fipronil stelde de aandacht voor voedselveiligheid opnieuw op scherp. Voedselveiligheid is niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Wekelijks worden er nog producten teruggeroepen uit de winkelschappen, allen om de consument te beschermen en uiteindelijk te voorzien van veilige producten. Verpakken is daarin een erg belangrijk aspect binnen voedselveiligheid en daarom is Food Safety één van de vier hoofdthema’s tijdens Empack. Food Safety richt zich specifiek op verschillende technieken, verpakkingsmaterialen en voedselcontactmaterialen.

Miniconferentie Food Safety
Food Safety is één van de vier hoofdthema’s tijdens Empack 2018. Het thema richt zich op verschillende technieken, verpakkingsmaterialen en voedselcontactmomenten. Food Safety geeft ook inzicht in wet- en regelgeving, een update over alternatieve methoden voor voedselveilig verpakken met het doel eigen processen te optimaliseren of nieuwe processen en innovaties te kunnen introduceren. Zo is er op dinsdagmiddag 10 april een miniconferentie van de Nederlandse Rubber en Kunststoffen Federatie (NRK), onder begeleiding van Kris Callaert, over de veiligheid van voedselverpakkingen.

Veiligheid van voedselverpakkingsmiddelen
Keynote spreker Lisette Krul, toxicologe bij TNO innovation for life, deelt de laatste ontwikkelingen vanuit toxicologisch perspectief. Bij de productie van een voedselverpakking is een lange keten betrokken. Als gevolg hiervan kan een voedselverpakking bedoelde en onbedoelde stoffen bevatten die naar het verpakte voedingsmiddel kunnen migreren. Tijdens de miniconferentie wordt ingegaan op hoe de veiligheid van het voedselverpakkingsmiddel beoordeeld kan worden en wat de laatste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op dit gebied.

Empack vindt plaats op 10, 11 en 12 april 2018, gelijktijdig met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display. Registreer gratis voor uw bezoek met code: 2504. Meer informatie en registreren via www.empack.nl.

EMPACK

EMPACK

DIEZEKADE 2
5222 AK 'S-HERTOGENBOSCH
+31162408999
+31162467988