naar top
Menu
Logo Print

Cursus allergenen management

Op 16 mei in Kasterlee
magazine

De cursus ‘allergenen management’ is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. Ze is interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom: iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid.
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie
– Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving
– Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting)
– Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
– Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
– De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting.
– Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
– Analysemethoden en validatie.
De cursus vindt plaats op 14 maart 2019 in Nijmegen (Nederland) en op 16 mei 2019 in Kasterlee (België), telkens van 9:00 – 17:00 uur. Inschrijven kan via deze link.

ALLERGENEN CONSULTANCY

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85/D
3925 LB SCHERPENZEEL
+31332770571
-