naar top
Menu
Logo Print

Training VITAL risicobeoordeling allergenen

Voor allen die te maken hebben met voedselveiligheid en etikettering
magazine

Tijdens de cursus ‘Training VITAL risicobeoordeling allergenen’ wordt via cases en praktijkvoorbeelden ingegaan op het juist toepassen van VITAL 2. Allergenen Consultancy ontwikkelde diverse tools voor een praktische toepassing van het VITAL Program, gratis voor deelnemers. Er wordt geoefend met VITAL Online maar ook de Allergen Risk Calculator (Excel). Die is ook na afloop van de training beschikbaar en kan gebruikt worden voor upload in TraceOne (AH) of SIM (Jumbo, SuperUnie).
Na afloop van de cursus kunt u zelfstandig een VITAL berekening uitvoeren.

Onderwerpen
Achtergrondinformatie allergenen management (korte herhaling)
Wetgeving op gebied van etikettering en drempelwaarden
VITAL 2 drempelwaardesysteem (uitleg, valkuilen en toepassing – met handig stappenplan)
Oefenen met verschillende VITAL rekentools
Toepassing reference doses VITAL, NVWA en FAVV
Gratis gebruik van VITAL Online gedurende 4 weken na de cursus in de trainingsomgeving
Gebruik van de Allergen Risk Calculator (Excel) van Allergenen Consultancy
Toepassing van analyses binnen VITAL
SimplyOK certificering

Zelf meenemen
Een laptop
Eigen praktijkvoorbeelden zijn welkom

Docent
Ir. Marjan van Ravenhorst - erkend VITAL trainer of Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - erkend VITAL trainer

Praktisch
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Taal: Nederlands. Deze cursus is ook beschikbaar in het Engels op andere locaties en data.
Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, gratis gebruik van VITAL Online gedurende 4 weken na de cursus in de trainingsomgeving, USB met rekentool Allergenen Consultancy en veel naslaginformatie, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging met routebeschrijving.

Data en locaties 2019
19 september - Nijmegen
10 oktober - Kasterlee (regio Turnhout), België
07 november - Geertruidenberg (regio Breda)
19 november (let op: Engelstalig) - Eindhoven Airport
12 december - Renswoude (regio Veenendaal)

ALLERGENEN CONSULTANCY

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85/D
3925 LB SCHERPENZEEL
+31332770571
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Allergenen Consultancy biedt al sinds 2003 ondersteuning bij allergenenvraagstukken in de voedingsmiddelenindustrie en foodservice. Met een enthousiast team verzorgen wij advies en trainingen. Ook leveren wij ondersteunende producten:

sneltesten voor allergenen
- uitvoeren van laboratorium analyses

- VITAL berekeningen

- cursussen

- producten voor training handhygiëne

- instructieborden

Allergenenmanagement is een klein maar belangrijk onderdeel van uw kwaliteitssysteem. Uit ervaring weten wij dat 'allergenen erbij doen' tot veel fouten en overbodige maatregelen en dus kosten leidt. Laat u dus door de specialist voorlichten!

Vanuit verschillende invalshoeken en specialisaties geven wij vorm aan uw allergenenbeleid. Onze jarenlange ervaring op gebied van voedselallergie, kwaliteitszorg, auditing, ontwerp van productielijnen en ruimten, analysemethoden, specificatiebeheer, etikettering, risicobeoordelingen, menu-aanpassingen en trainen en motiveren van mensen staat garant voor een praktische aanpak.

Als bestuurslid van Stichting SimplyOK zijn wij betrokken bij het opstellen van de Code of Practice. SimplyOK is een certificatieschema gericht op allergenenmanagement en -informatie. Voor bedrijven is het voldoen aan deze normenset en het zichtbaar maken van al hun inspanningen een volgende stap in voedselveiligheid!

Producten & Diensten