naar top
Menu
Logo Print

Cursus Allergenenmanagement

Voor iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid
magazine

Allergenen management speelt een steeds belangrijkere rol in productiebedrijven. Vanuit afnemers en retailers wordt meer aandacht besteed aan allergenenbeheer en het voorkomen van kruisbesmetting.

Voor wie
De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid. Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is onze Cursus allergenenbeheer horeca en zorg aan te raden.

Onderwerpen
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie.
• Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving.
• Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting).
• Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
• Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
• De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting
• Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
• Analysemethoden en validatie.

Docent
Ir. Marjan van Ravenhorst - consultant Allergenen Consultancy
Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - consultant Allergenen Consultancy

Praktisch
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Taal: Nederlands
Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.
Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging met routebeschrijving.

Bekijk hier alle cursusdata.

ALLERGENEN CONSULTANCY

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85/D
3925 LB SCHERPENZEEL
+31332770571
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Allergenen Consultancy biedt al sinds 2003 ondersteuning bij allergenenvraagstukken in de voedingsmiddelenindustrie en foodservice. Met een enthousiast team verzorgen wij advies en trainingen. Ook leveren wij ondersteunende producten:

sneltesten voor allergenen
- uitvoeren van laboratorium analyses

- VITAL berekeningen

- cursussen

- producten voor training handhygiëne

- instructieborden

Allergenenmanagement is een klein maar belangrijk onderdeel van uw kwaliteitssysteem. Uit ervaring weten wij dat 'allergenen erbij doen' tot veel fouten en overbodige maatregelen en dus kosten leidt. Laat u dus door de specialist voorlichten!

Vanuit verschillende invalshoeken en specialisaties geven wij vorm aan uw allergenenbeleid. Onze jarenlange ervaring op gebied van voedselallergie, kwaliteitszorg, auditing, ontwerp van productielijnen en ruimten, analysemethoden, specificatiebeheer, etikettering, risicobeoordelingen, menu-aanpassingen en trainen en motiveren van mensen staat garant voor een praktische aanpak.

Als bestuurslid van Stichting SimplyOK zijn wij betrokken bij het opstellen van de Code of Practice. SimplyOK is een certificatieschema gericht op allergenenmanagement en -informatie. Voor bedrijven is het voldoen aan deze normenset en het zichtbaar maken van al hun inspanningen een volgende stap in voedselveiligheid!

Producten & Diensten