naar top
Menu
Logo Print

Cursus allergenenmanagement

4 oktober in Renswoude, 15 november in Beveren
magazine

Allergenenmanagement speelt een steeds belangrijkere rol in productiebedrijven. Vanuit afnemers en retailers wordt meer aandacht besteed aan allergenenbeheer en het voorkomen van kruisbesmetting.

Voor wie bedoeld?
De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid. Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is de cursus allergenenbeheer horeca en zorg aan te raden.

Onderwerpen
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie
• Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving
• Wetgeving en etikettering
• Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000 of bepaalde afnemers
• Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij
• Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL - voor meer diepgang volg de training VITAL
• Kruisbesmetting. Het voorkomen van kruisbesmetting en het etiketteren daarvan
• Analysemethoden en validatie.

Docenten
Docent Ir. Marjan van Ravenhorst - consultant Allergenen Consultancy
Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - consultant Allergenen Consultancy

Praktisch
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
De cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.
Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging met routebeschrijving.
Data en locaties
04-10-2018: Renswoude (regio Veenendaal), Nederland
15-11-2018: Beveren, België

Inschrijven kan hier.

Reacties
  • Bericht van PEGGY EECKLOO op 05/07/2018:
    Beste, graag zou ik twee personen inschrijven voor de cursus allergenenmanagement op 15/11/2018 in Beveren. Namen: Witdouck Veerle en Stefaan Capelle Mvg, Peggy Eeckloo

ALLERGENEN CONSULTANCY

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85
3925 LB SCHERPENZEEL
+31332770571
-