naar top
Menu
Logo Print

Cursus Allergenenmanagement

Allergenenmanagement
magazine

Allergenen management speelt een steeds belangrijkere rol in productiebedrijven. Vanuit afnemers en retailers wordt meer aandacht besteed aan allergenenbeheer en het voorkomen van kruisbesmetting. De cursus allergenenmanagement is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen, en daardoor ook interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid.

Onderwerpen
• Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie
• Het verschil tussen LeDa en de wettelijke allergenen
• Wetgeving en etikettering
• Overige eisen (BRC, IFS, FSSC 22000)
• Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
• Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL (voor meer diepgang volg de training VITAL)
• Kruisbesmetting (voorkomen van kruisbesmetting en etiketteren daarvan)
• Analysemethoden en validatie

Docent: Ir. Marjan van Ravenhorst - consultant Allergenen Consultancy of Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - consultant Allergenen Consultancy

PRAKTISCH

Data en locaties 2018
• 8 maart (Nijmegen – NL)
• 17 mei (Kasterlee – BE)
• 4 oktober (Renswoude – NL)
• 15 november (Beveren BE)

Telkens van 9 tot 17 u.

Prijs
Cursuskosten inclusief lesmateriaal, lunch, koffie, thee en drankjes (excl. BTW)

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link (na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging met routebeschrijving).

ALLERGENEN CONSULTANCY

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85
3925 LB SCHERPENZEEL
+31332770571
-