naar top
Menu
Logo Print

De highlights op Empack 2018

Automation, recycling/food waste, e-commerce en food packaging
magazine

Op 3 en 4 oktober 2018 vindt de 17de editie van Empack plaats in Hal 11 van Brussels Expo. De verpakkingsbeurs is hét netwerkevent voor iedereen die packaging ademt. Bovendien is het een echte belevingsbeurs waar je de laatste trends en innovaties in de verpakkingssector ontdekt.
What's the next big thing in packaging? Die vraag houdt iedereen op Empack 2018 bezig, zowel bezoekers als exposanten. "Empack is een totaalevent dat helemaal rond innovatie draait", zegt Marketing Event Manager Karen Rammeloo. "We richten de blik op de toekomst en focussen op belangrijke thema's zoals automatisering, duurzaamheid en ecologische verpakkingstrends. Daarnaast is het ook een beetje feest. Twee dagen lang kunnen meer dan 165 exposanten en bijna 3.200 bezoekers naar hartenlust netwerken en inspiratie opdoen. Als organisator creëren we een prettig én professioneel kader waarin iedereen zijn 'passion for packaging' kan delen."
Worden verpakkingslijnen binnen 10 jaar volledig door robots bemand? Who knows... Nu al zorgt automatisering voor een razendsnelle transformatie van de verpakkingssector. Daarom focust Empack zich op Automation en de daaruit voortvloeiende uitdagingen. Rond dit thema wordt een aparte zone ingericht met een eigen netwerkbar, game room en demoroute. Ook staat een van de seminarietheaters volledig in het teken van Automation en Industry 4.0. De Food Plaza is dan weer een zone waar alle exposanten uit de foodbranche gegroepeerd staan. Met een eigen seminarietheater en Partner Village is dit hét trefpunt voor toekomstgerichte food professionals. Een ander hot topic in de sector is Recycling. Hoe kunnen verpakkingsbedrijven bijdragen aan de circulaire economie? Door een aparte Recycling Zone en toegespitste seminaries krijgt dit thema alle aandacht dat het verdient. Meer ecologische verpakkingen en minder verspilling zijn hier zeker 'top of mind'. Op de Co-packers Corner worden de vele maatwerkbedrijven die actief zijn in de verpakkingssector in the picture gezet.
Geen innovatie zonder knowhow. Daarom biedt Empack ook een uitgebreid kennisprogramma aan. Keynote speakers met faam praten over trends, uitdagingen en kansen, geïllustreerd met best practices. "Tijdens de seminaries en conferenties gaan we dieper in op de game changers in de verpakkingsbranche", vertelt Karen Rammeloo. "De belangrijkste thema's zijn automation, recycling/food waste, e-commerce en food packaging. Zo wordt Empack een heus kennisplatform waar verpakkingsprofessionals heel wat inspiratie en nieuwe inzichten opdoen.
Voor meer info, surf naar www.empack.be.

EMPACK

EASYFAIRS

+3232805300
+3232805353