naar top
Menu
Logo Print

MAVOM DISTRIBUTEUR VAN JAX SMEERMIDDELEN

Oplossingen voor de voedingsmiddelen- en drankensector

Sinds jaar en dag is de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een branche waar evoluties inzake processen, machines en nieuwe richtlijnen elkaar razendsnel opvolgen. Al sinds de invoering van regelgeving rond food-grade smeermiddelen profileert het Amerikaanse JAX zich als pionier in deze materie. En die producten zijn een absolute noodzaak. Immers, onoordeelkundig gebruik van smeermiddelen in de voedingsindustrie kan leiden tot afgekeurde producten of zelfs terugroepacties. Sinds kort mag Mavom zich op de borst kloppen als verdeler van deze gerenommeerde producent, waardoor u zich meteen ook verzekerd ziet van de conformiteit aan de meest recente voedselveiligheidseisen.

Jax smeermiddelen Mavom
JAX is fabrikant van conventionele & ultra­moderne synthetische smeer­middelen voor industriële bedrijven, vervoersmaatschappijen, bouw­be­drijven, voedselverwerken­de industrieën en talloze andere sectoren

 

JAX SMEERMIDDELEN

Conformiteit inzake voedselveiligheid

JAX, opgericht in 1955 in Wisconsin, staat al ruim een halve eeuw te boek als gerenommeerd producent en wereldwijd leverancier van innovatieve industriële smeermiddelen voor machines en onderdelen voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. In 1962 al ontving JAX de allereerste goedkeuring van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (voor Magna-Plate 8, het allereerste food-grade smeervet bestemd voor de vleesverpakkingsindustrie). En ook al betreft het dan een Amerikaanse firma, toch zijn alle producten ook voorzien van een NSF-certificaat en aldus ook erkend in Europa. Typische toepassingen van deze producten zijn bv. vleeszagen en -messen, hydraulische systemen, compressoren, transportkettingen en -banden en toepassingen die relatie houden met de reiniging van componenten en machines. Sowieso betreft het een branche die constant in ontwikkeling blijft, maar met partners als JAX en Mavom, die alle evoluties op de voet volgen, kan u erop rekenen dat uw volledige productieapparaat voldoet aan de meest recente eisen op het vlak van voedselveiligheid.

 

PRODUCTGAMMA

H2-producten: voedselcontact verboden

De H2-producten zijn producten die enkel gebruikt kunnen worden in toepassingen in voedselverwerkende bedrijven waarbij contact met de voedingsmiddelen zelf niet mogelijk is, en ze dus niet op de productielijn zelf gebruikt mogen worden.

H1-producten: incidenteel contact

De meeste van de H1-smeermiddelen bevatten het door JAX ontwikkelde en gepatenteerde antimicrobiële bewaarmiddel Micronox. Dit middel beschermt de smeermiddelen tegen microbiële besmetting en degradatie. Deze technologie beschermt de smeermiddelen in de vlees- en pluimveeverwerkende industrie tegen microbiële contaminatie, waardoor ze dus wel op de productielijn gebruikt kunnen worden. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om uitsluitend H1-producten te gebruiken, zodat contact met voedsel zonder zware gevolgen blijft.

3H-producten: contact met voedsel

Het voordeel van de 3H-producten is dat deze producten in contact kunnen komen met voedsel. Dit product kan bijvoorbeeld toegepast worden op een haak, trolley, grill of ovensnijplank.

 

JAX Micronox®-technologie

Mavom JaxAlle H1-smeermiddelen van JAX bevatten het eigen ontwikkelde en gepatenteerde antimicrobiële bewaarmiddel Micronox. Dit middel beschermt de smeer­middelen tegen microbiële besmetting en degradatie. Micronox is een breed werkend bewaarmiddel dat door de FDA is goedgekeurd voor gebruik in 'smeermiddelen met incidenteel voedselcontact'. Dit bewaarmiddel voorkomt dat smeermiddelen een bron worden van microbiële besmetting.

Micronox heeft een antimicrobiële werking en beschermt het smeermiddel tegen bacteriën, gisten en schimmels (*). Micronox is stabiel en behoudt zijn antimicrobiële werking in zure, neutrale en alkalische media, en bij aanwezigheid van proteïnes, vetten en oliën. Hierdoor is het smeermiddel beschermd tegen micro-organismen in het voedsel, en tegen contaminatie en degradatie.


* Alhoewel Micronox beschermend is tegen contaminatie en degradatie door bacteriën in het voedsel, is dat niet zo voor degenen die dit voedsel verwerken of consumeren.

 

AANBOD

Het aanbod van JAX is opgebouwd uit:

  • Voedselveilige smeervetten;
  • Voedselveilige smeeroliën;
  • Voedselveilige compressorsmeeroliën;
  • Industriële smeervloeistoffen, zoals tandwieloliën, hydraulische oliën, smeermiddelen voor transportkettingen en -banden, compressoroliën, smeermiddelen voor speciale toepassingen (fruitschilmachines, sterilisatoren, landbouw- en industriële trekkers …);
  • Industriële smeervetten.

 

EXPERTISE MAVOM

Mavom JaxExperts, analyses & opleidingen

Mavom kan bogen op ruim 80 jaar ervaring in chemische producten voor industriële toepassingen. Dankzij die jarenlang opgebouwde technische expertise, gekoppeld aan een verregaande klantgerichtheid, kan Mavom industriële klanten adviseren over de juiste chemie voor hun specifieke toepassing. Naast een bezoek van de Mavom-experts ter plaatse, kunnen er ook laboanalyses gemaakt worden om de beste oplossing te vinden voor elk soort bedrijf. Eveneens bieden wij opleidingen voor bedrijven die dat wensen.

Kwaliteitsproducten

Niet enkel de kennis van de experten, maar ook de kwaliteitsproducten zelf zorgen uiteraard voor de verbetering van prestaties: een betere hechting, een meer soepele werking, een langere levensduur en een goede bescherming. Naast de algemene voorraad kan Mavom op vraag ook afzonderlijk een aparte voorraad aanmaken, waardoor u zich altijd verzekerd ziet van de nodige producten.

Mavom Jax Halo-Guard
Halo Guard FG2 is een hoogwaardig food-grade vet voor toepassingen onder een hoge belasting. Het smeervet is verkrijgbaar als spuitbus of als vetpatroon

 

DE VOORDELEN

  • een verhoogde levensduur van machines;
  • een verhoogde bedrijfscontinuïteit door minder storingen;
  • een hogere productiezekerheid;
  • en een lager verbruik van smeermiddelen.

 

ANDERE MAVOM-MERKEN

Naast JAX is Mavom ook distributeur van smeermiddelen Molykote, Krytox, CRC en oliën van Tecnite. Ook tussen deze merken zijn er tal van food-grade smeeroliën, vetten en pasta's terug te vinden. Naast oplossingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie vindt het Mavom-aanbod ook weerklank in tal van andere sectoren.

MAVOM

MAVOM

SATENROZEN 1
2550 KONTICH
+3238800760
+3238800780
www.mavom.be