naar top
Menu
Logo Print

Welke bijdrage levert precisielandbouw 2.0 aan verduurzaming agrarische sector?

Veelbelovende innovaties hightech voedselproductie voorgesteld op AgriFoodTech 2018
magazine

Op 12 en 13 december organiseerde Mikrocentrum voor de 3e keer de vakbeurs AgriFoodTech, met congres. Ruim 1.500 bezoekers bezochten de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch en vonden er een compleet overzicht van de nieuwste hightech en ICT innovaties met focus op een effectievere, efficiëntere en duurzamere voedselproductie.

De eerste dag van AgriFoodTech werd afgesloten met het AgriFoodTech Platform Disruptiediner. Dat werd ingeleid door twee plenaire keynotes van David Wallerstein en Jeroen van den Hoven. David Wallerstein, CXO bij techbedrijf Tencent gaf een kijkje in de toekomst en benoemde de meest veelbelovende innovaties op het gebied van hightech voedselproductie.
Jeroen van den Hoven, professor ethiek en informatietechnologie aan de TU Delft, deelde aansluitend waarom het belangrijk is ethiek te integreren in het design van technologie.

Precisielandbouw 2.0
Het eindsymposium ter afsluiting van het programma Precisielandbouw 2.0 focuste op de bijdrage van precisielandbouw aan de verduurzaming van de agrarische sector en de voordelen voor telers en loonwerkers. Sprekers van ZLTO, WUR, Aerovision, Suikerunie, Bayer Forward Farm, PPS DISAC en Grass4Farming deelden de uitkomsten van projecten uit het programma. Daarbij werd ook de link gelegd met nog lopende programma’s als Data Intensive Smart Agrifood Chains (DISAC) en de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL).

Slimme, autonome kassen steeds meer realiteit
Via kassen en indoor farming zijn groenten en fruit sneller, veiliger en duurzamer te produceren. Dat vraagt om meer slimme kassen, die (grotendeels) autonoom werken, met slimme sensoren en artificial intelligence oplossingen. Dit jaar wijdden 14 teams zich aan de ontwikkeling van de nodige technologie tijdens de Autonomous Greenhouse Challenge.

AGRIFOODTECH

AGRIFOODTECH

+31402969922
+31402969922