naar top
Menu
Logo Print

OP MAAT GEMAAKTE LIJN VOOR PROBLEEMLOZE TOEVOER VAN KOEKJES

Drie Ishida machines door eenzelfde eenheid bestuurd

Productiemanager Geert Vandoorne met enkele verpakte eindproducten van Poppies: twists en kaneelvlinders in trays en zakkenMeer flexibiliteit, een verbeterde kwaliteitscontrole en een grotere efficiency. Dat zijn de grootste voordelen van een op maat gemaakte verpakkingslijn die door BRN, de Belgische agent van Ishida  Europe, voor koekjes- en gebakproducent Poppies werd ontwikkeld. De nieuwe lijn in de productievestiging in Zonnebeke omvat een lineaire multiheadweger met een speciaal distributiesysteem dat de verwerking van zowel trays als zakken met koekjes mogelijk maakt. Daarnaast voeren een controleweger en een X-ray inspectiesysteem de gewichts- en kwaliteitscontrole voor alle verpakkingstypes uit.

ARTISANALE BAKKERSSPECIALITEITEN

De reputatie van Poppies als producent van authentieke, artisanale bakkersspecialiteiten begon in 1935 met de oprichting van de originele Popelier bakkerij in Ieper, door de familie Popelier. In de jaren 70 begon Luc Popelier, de zoon van de oprichter, zijn droom te verwezenlijken om de hele wereld van de producten van het bedrijf te laten proeven. In 1976 bundelde de familie Popelier haar krachten met de familie Castelein en werd het bedrijf Poppies opgericht. Een jaar later begon het bedrijf in Moorslede koekjes en gebak te produceren. In 1990 opende het bedrijf een gloednieuwe productievestiging in Zonnebeke, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.

Tegelijkertijd startte Poppies een groot, nieuw productontwikkelingsinitiatief met de introductie van diepvriesgebak, geheel in de originele geest van de artisanale Popelier bakkerij. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn organische groei ondersteund met een aantal belangrijke strategische overnames van aanvullende producenten. Tegenwoordig telt de onderneming zeven productievestigingen, waarvan vijf in België, één in Frankrijk en één in de Verenigde Staten, gecombineerd met een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties. De huidige portfolio omvat een uiteenlopend assortiment van hogekwaliteitskoekjes, -cake, -gebak en -diepvriesdesserts, die allemaal worden geproduceerd in de traditie van het artisanale bakkersvak; een traditie die al vanaf het prille begin kenmerkend is geweest voor het succes en de groei van het bedrijf.

VOORDELEN NIEUWE VERPAKKINGSLIJN

Flexibiliteit

De installatie van de DACS-controleweger heeft geholpen om de algemene efficiency in het verpakkingsproces te verbeterenPoppies produceert twee vormen van zijn delicate gesuikerde bladerdeegkoekjes: twists en kaneelvlinders. Behalve hun eigen merk produceert het bedrijf ook koekjes voor vele nationale en internationale winkelketens. Het gaat hierbij om zo'n zes verschillende verpakkingstypen, waaronder trays en zakken, met gewichten die uiteenlopen van 75 tot 400 gram. Als gevolg hiervan moet het bedrijf tijdens één typische ploegendienst tot wel zeven keer van product wisselen.

Met het nieuwe systeem van BRN/Ishida kunnen deze productwissels in amper vijftien minuten worden uitgevoerd, dankzij twee belangrijke factoren.

De lineaire configuratie van de multiheadweger is ideaal voor de kwetsbare koekjes en biedt ruimte voor twee distributiesystemen onder de weger. Een speciaal door BRN ontwikkelde trayontnester voert de trays bij twee dooptrechters aan, die de koekjes vervolgens in de trays plaatsen. Deze kunnen door een alternatief vulsysteem worden vervangen om de koekjes in individuele vakken op een transportband te plaatsen, om ze dan naar de bagmaker te voeren.

Heel belangrijk is ook dat de drie geïnstalleerde machines een CCW-R-108P lineaire multiheadweger, een DACS-controleweger en een IX-GA 4075 X-ray inspectiesysteem allemaal door één enkele eenheid worden bestuurd. Dit betekent dat de instellingen voor elk verpakkingstype op elke machine eenvoudig via één knop op het bedieningspaneel kunnen worden opgeroepen.

Kwaliteitscontrole

Het IX-GA X-ray inspectiesysteem is in staat om ongewenste stoffen door de metaalfolie heen te detecteren, wat niet kon met de vroegere metaaldetectorDe installatie van het Ishida IX-GA X-ray inspectiesysteem heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteitscontrole. “Voordat we dit X-ray inspectiesysteem hadden, moesten de koekjes direct nadat ze uit de oven kwamen, door een metaaldetector worden gevoerd. Omdat het verpakkingsproces door verschillende aanvullende apparatuur werd uitgevoerd, was het beter om de metaaldetector verderop in de lijn te plaatsen. Dat zorgde echter voor een ander probleem, aangezien sommige trays een seal van aluminiumfolie hebben en de zakken met een metalen clip worden dichtgebonden. Deze factoren hadden tot gevolg dat de metaaldetector niet goed werkte", zegt productiemanager Geert Vandoorne.

Het X-ray inspectiesysteem is echter in staat om ongewenste stoffen door de metaalfolie heen te detecteren. De geavanceerde technologie kan ook de metalen clips op de zakken maskeren, zonder de detectie van ongewenste stoffen aan te tasten. Ontbrekende of overtollige clips worden eveneens geïdentificeerd. Bovendien kan de IX-GA 4075 een grotere reeks van verontreinigende stoffen detecteren en kan die de locatie van elke vreemde stof bepalen, ondanks het feit dat de koekjes in de zakken en trays erg dicht op elkaar zijn verpakt.

Efficiency

De installatie van de Ishida DACS-controleweger heeft ook geholpen om de algemene efficiency te verbeteren. “Voorheen controleerden operatoren het vulniveau van de trays of zakken gewoon op het zicht om vast te stellen of de verpakkingen over de juiste hoeveelheid beschikten", zegt Vandoorne. “In bepaalde gevallen resulteerde dat echter in een extreem hoge giveaway. Nu kunnen we erop vertrouwen dat elke verpakking zo nauwkeurig mogelijk bij haar doelgewicht zit", aldus de productiemanager.

EVALUATIE

Bij Poppies is men tevreden met de nieuwe verpakkingslijn. “Wij zijn altijd al een grote fan van Ishida geweest. Wij werken overal in onze productievestigingen met wegers van deze fabrikant, omdat ze snel, nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Het was dan ook een voor de hand liggende keuze om hen in te schakelen om ons met de upgrade te helpen en het verpakkingsproces voor onze koekjes te verbeteren", stelt Vandoorne. “Het X-ray inspectiesysteem en de controleweger bieden dezelfde, hoge nauwkeurigheids- en betrouwbaarheidsniveaus, en met de hulp van BRN voor het ontwerp van de lijn beschikken we nu over een buitengewoon flexibel en efficiënt verpakkingsproces, waarmee de hoge kwaliteit van onze producten wordt gegarandeerd en onze reputatie verder kan worden versterkt."

NIEUWE VERPAKKINGSLIJN

De nieuwe lijn bij Poppies omvat de bestaande bagmaker, flowwrapper en kartonneermachine waar het bedrijf eerder al mee werkte, en de drie nieuwe Ishida machines plus de transferbanden en elevators die door BRN zijn geleverd. Nadat de koekjes zijn gebakken, worden ze op een hellende transportband door een ventilatiesysteem gevoerd om ze te laten afkoelen. Vervolgens worden ze naar een bucketelevator overgebracht om ze naar de lineaire multiheadweger (zie inzetfoto) te voeren. Een belangrijke aanpassing op dit punt in de lijn is de toevoeging van een speciaal buffersysteem voor de koekjes. Als er zich namelijk verderop in de verpakkingslijn een probleem voordoet, beweegt de toevoerband naar de bucketelevator zich voor- en achterwaarts om de koekjes op dat punt te verzamelen en vast te houden. Dat biedt voldoende tijd om het probleem te verhelpen, maar als een oplossing langer op zich laat wachten, kan de productie ook worden stopgezet. Nadat de lijn weer is gestart, worden de koekjes weer gelijkmatig naar de bucketelevator gevoerd. Een andere innovatie is de door BRN ontworpen trayontnester, die zuignappen gebruikt om elke tray uit de stack te verwijderen en op de transportband te plaatsen. Deze zachte aanpak garandeert dat de vorm van deze lichtgewicht trays behouden blijft.

ISHIDA EUROPE

ISHIDA EUROPE

+441216077712
+441216077740