naar top
Menu
Logo Print

Automatisch hoogbouwmagazijn voor Poco Loco

Dematic voorziet intelligente verbinding tussen productie en magazijn
magazine

Dematic heeft voor de Roeselaarse snackfabrikant Poco Loco een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn opgericht met een totale oppervlakte van 8.000 m2. Het nieuwe magazijn biedt het bedrijf de mogelijkheid alle opslag te centraliseren op één locatie. Dematic leverde de magazijn­uitrusting en zorgde voor de automatisering van alle logistieke processen. Op 24 mei 2018 organiseert Dematic bij Poco Loco een klantendag, waarop klanten en experts uit de sector de noden van de supply chain en innovatieve oplossingen in de voedingsindustrie kunnen bespreken.
Het nieuwe magazijn bevindt zich tegenover de productiesite. Een 100 meter lange transportbrug over de openbare weg verbindt beide locaties. Op de brug brengen twee transportbanden de afgewerkte pallets naar het magazijn en de grondstoffen van het magazijn naar productie. De afgewerkte goederen worden voor de klant gepickt en automatisch naar de laadplaats getransporteerd.
Dankzij dit concept en de centralisatie van de opslag op één locatie bespaart de snackproducent tot 25.000 vrachtwagenritten per jaar. Dat verlaagt niet alleen de kosten, maar reduceert ook de jaarlijkse CO2-uitstoot met 365 ton. Tot nu werden de producten, waarvan ongeveer 96% voor het buitenland bestemd is, op verschillende locaties en ook bij externe leveranciers opgeslagen.
Poco Loco heeft 30 miljoen euro in de bouw van het magazijn geïnvesteerd. In augustus 2017 is Dematic met de bouw van start gegaan en intussen is het magazijn in gebruik genomen.
Klanten, geïnteresseerde partners uit de voedingsindustrie en experts kunnen zelf kennismaken met de mogelijkheden van het nieuwe hoogbouwmagazijn op de klantendag die Dematic op 24 mei 2018 organiseert bij Poco Loco. Naast een geleid bezoek vinden er ook lezingen plaats en kan er worden gediscussieerd over relevante trends en best practices. Het doel is om samen innovatieve oplossingen voor de sector te ontwikkelen.