naar top
Menu
Logo Print

'Minerale oliën in voeding: een migratieprobleem?'

Pack4Food opleiding
magazine

Kadering:
Waarom zijn minerale oliën zo’n hot topic?
Wat zijn minerale oliën en hoe komen ze in onze voeding terecht?·
Waarom wordt vooral naar (gerecycleerde) verpakking gekeken?·
Welke levensmiddelen lopen een groter risico?·
Welke strategieën kunnen we gebruiken tegen contaminatie met minerale oliën?·
Zijn er commerciële oplossingen beschikbaar, en in hoeverre zijn die efficiënt?·
Huidig onderzoek: functionele barrières in onderzoeksproject OptiBarrier

Na de opleiding·
• weet je wat minerale oliën zijn·
• kan je een inschatting maken van het risico van contaminatie van minerale oliën·
• kan je een gefundeerde beslissing maken om gerecycleerd karton als verpakkingsmateriaal te gebruiken·
• kan je verschillende oplossingsmogelijkheden tegenover mekaar afwegen·
• kan je een inschatting maken van een analyse van (mogelijk gecontamineerd) verpakkingsmateriaal·
• kan je de verschillende factoren die migratie van minerale oliën beïnvloeden, begrijpen en inschatten

Programma

12u30: broodjeslunch
13u00: start opleiding
16u30: einde opleiding

Praktisch

• Wanneer: 22 november 2018
• Locatie: campus Bio-Ingenieurswetenschappen, Coupure Links 653, 9000 Gent.
• Prijs: € 300 voor Pack4Food-leden | €450 voor niet-leden (excl BTW)
• Docenten: dr.ir. An Vermeulen en prof. dr. ir. Bruno De Meulenaer.
• Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn kosteloos te annuleren tot 8 werkdagen voor de opleiding - na die datum wordt het volledige bedrag aangerekend.