naar top
Menu
Logo Print

Voorstelling onderzoeksproject Voedingsverpakking van de Toekomst

Op 6 december in Affligem
magazine

De roadmap ‘Voedingsverpakking van de Toekomst’ zet de onderzoekslijnen uit om samen met de industrie, overheids- en kennisinstellingen geavanceerde voedingsverpakkingen te ontwikkelen, gefocust op de noden en prioriteiten van de toekomst (tot 2030).
Het project beslaat de hele keten van de voedselverpakkingen en is in samenwerking met vier belangrijke speerpuntclusters in België: Flanders' FOOD (voeding), VIL (logistiek), SIM (nieuwe materialen) en Catalisti (chemie en kunststoffen). Deze speerpuntclusters vertegenwoordigen samen met Pack4Food en hun achterban het gros van de Belgische industrie.
Het doel van de roadmap is drieledig:
– Definiëring van een gezamenlijke visie en strategie m.b.t. voedingsverpakkingen van de toekomst, met 2030 als horizon.
– Identificatie van toekomstige innovatietrajecten en onderzoekslijnen om de gewenste innovaties te realiseren.
– Matchmaking tussen bedrijven, reeds tijdens de studie en daarna.
Aan deze roadmap gaven universiteiten, onafhankelijke organisaties en een vijftigtal bedrijven over de hele keten heen eerder al hun input. Na de toelichting over de situering, de doelstellingen en het belang van de roadmap, staan er op het slotevent, op vrijdag 6 december 2019 in De Montil in Affligem, nog een aantal lezingen en getuigenissen over verpakkingen en logistieke processen op het programma. Meer info daarover vindt u op deze website, waar u zich ook kan inschrijven voor dit event.