- 09 december 2019
- | Bron: NPT Procestechnologie
Global Foods Innovation Centre wordt ecosysteem voor innovatie in voedsel
Global Foods Innovation Centre wordt ecosysteem voor innovatie in voedsel Unilever werkt aan voedsel van morgen in Hive In Wageningen is onlangs het Global Foods Innovation Centre van Unilever officieel geopend. Het voedingsconcern werkt er samen met andere bedrijven, startups en kennisinstellingen aan innovatieve oplossingen voor globale voedseluitdagingen. De Hive – de naam van het gebouw – moet een ecosysteem herbergen van symbiotische bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. De R&D-afdelingen van Unilever Nederland, Duitsland en Polen verhuizen allemaal naar Wageningen. Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University and Research (WUR): “De academische wereld zoekt toenadering tot de private sector en andersom. De wetenschap maakt gebruik van publiek geld, dus het moet een verschil maken. De actie ligt vervolgens bij de bedrijven.” Ook de overheid maakt deel uit van het ecosysteem. “Onderzoek helpt Nederland om ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.