naar top
Menu
Logo Print

Pattyn Packing Lines neemt PMC over

Lynn Pattyn, Jan Pauwel en Stan Pattyn slaan de handen in elkaar
magazine

M-Design Production, toeleverancier van plaatwerk en gelaste constructies, maakt sinds 17 november deel uit van de Pattyn Groep. Het bedrijf, al 23 jaar lang toeleverancier van machinebouwer Pattyn Packing Lines in Brugge, krijgt bij de overname zijn vertrouwde naam PMC terug, maar dan als Pattyn Metal Construction.
De overname van PMC werd mede een feit omdat Pattyn sterk gelooft in de kwaliteit van het ISO 9001 gecertifieerde PMC en het verkorten van de leveringstermijnen door hun Quick Response Manufacturing aanpak.

Verzekeren van de groei en toekomst van PMC
Stan Pattyn, Managing Director van de Pattyn Groep: “We willen de groei en toekomst van PMC verzekeren en de omzet met 50% laten toenemen tot een totale omzet van 3 miljoen euro tegen 2020. Jan Pauwels, Managing Director van PMC, zal met zijn jarenlange ervaring en passie voor QRM het bedrijf met 16 trouwe, professionele en vakkundige medewerkers verder blijven leiden”.

Nieuwe productiesite
Eind juli 2018 verhuist PMC van Zedelgem naar het voormalige R&D pand van Philips aan de Pathoekeweg in Brugge, dat volledig en duurzaam gerenoveerd wordt. PMC wil evolueren naar een ‘Factory of the Future’, waarbij het bedrijf zeven sleuteltransformaties moet doorstaan. Na de verhuis wordt er voor 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe hoogtechnologische machines en zal er nog meer ingezet worden op QRM. Zo zal PMC heel flexibel en snel kleine series gelaste en afgewerkte machineonderdelen aanleveren aan Pattyn. Voor Pattyn, die vooral kleine series plaatwerk afneemt en ook specifieke machines produceert, zoals de XL machines, is just-in-time afnemen belangrijk. Zo zijn de machines sneller af te werken en de doorlooptijd te verkorten.

PATTYN PACKING LINES

PATTYN PACKING LINES

+3250450480
+3250314676