naar top
Menu
Logo Print

KLARATEX IN NIEUW, GROEN KLEEDJE

Waterzuivering, zonnepanelen en … bijen

Klaratex, de industriële wasserij van werkkledij voor de voedingsindustrie, heeft sinds kort een nieuw logo. Het onderstreept het continue streven naar kwaliteit en de nieuwe, groene ambities van de Wevelgemse onderneming. Wat dat laatste betreft, zijn er niet alleen de recente investeringen in een waterzuiveringsinstallatie en zonnepanelen, maar ook het kleinschaliger project met bijenkasten. “Wij vinden het belangrijk dat we als bedrijf inspanningen leveren om onze impact op het milieu te beperken, door circulair te ondernemen", zeggen bedrijfsleiders Piet en Karel Dermaux.

 

Piet en Karel Dermaux onderstrepen het ecologische, circulaire karakter van hun bedrijfsactiviteiten
Piet en Karel Dermaux onderstrepen het ecologische, circulaire karakter van hun bedrijfsactiviteiten

 

ECOLOGISCHE INVESTERINGEN

Waterzuivering

In 2017 investeerde Klaratex al in een unieke waterzuiveringsinstallatie. “Die zuivert ons proceswater, samen met ondiep grondwater en regenwater, zodat we dit dan kunnen hergebruiken in onze wasserij. Hierdoor hebben we nu zo'n 60% minder water nodig. 80% van de input gaat immers als vers water naar onze wasinstallaties", legt Piet Dermaux uit.

Zonnepanelen

Er liggen zonnepanelen op de daken van de verscheidene bedrijfsgebouwen
Er liggen zonnepanelen op de daken van de verscheidene bedrijfsgebouwen

Dit jaar volgden ook de zonnepanelen, 1.140 stuks, op de daken van de verscheidene bedrijfsgebouwen. “De elektriciteit die daar wordt opgewekt, wordt nu enerzijds gebruikt in onze productie en anderzijds ook voor die waterzuiveringsinstallatie. Elektrische bedrijfswagens worden de volgende stap. Op die manier staan we dus voor een groot deel in voor onze eigen energie- en grondstoffenbehoefte", pikt zijn broer Karel Dermaux in.

 

NIEUW LOGO

De ecologische ambities zien we duidelijk terugkeren in het nieuwe logo, dat de internationale baseline 'Clean workwear for food and industry' meekreeg.

Groen vinkje

“We behouden het vertrouwde werkmannetje, maar dat krijgt een hedendaagse twist. We wilden een tweede kleur introduceren en dan lag groen natuurlijk voor de hand. Het vinkje verwijst naar onze resem certificaten op het vlak van kwaliteit, veiligheid en hygiëne", klinkt de achterliggende uitleg.

Bijen

Via de bijenkasten wil Klaratex haar steentje bijdragen aan een beter milieu
Via de bijenkasten wil Klaratex haar steentje bijdragen aan een beter milieu

Heel bijzonder is dat dit logo binnenkort op honingpotten verschijnt, als relatiegeschenk. “We werken immers mee aan een initiatief van een jonge, lokale imker, die bijenkasten plaatst bij bedrijven in de streek. Wij dragen graag ons steentje bij aan een beter milieu."

KLARATEX

KLARATEX

LAUWESTRAAT 137
8560 GULLEGEM
+3256411538
+3256420909