naar top
Menu
Logo Print

Brouwerij Roman vernieuwt CIP

CIP voor reiniging en desinfectie van leidingen en installaties zonder demontage
magazine

Brouwerij Roman is al 14 generaties actief in de buurt van Oudenaarde en breidde haar activiteiten gaandeweg uit. Vandaag brouwen, hergisten en vullen ze verschillende soorten bieren af onder eigen merken zoals Roman Pils, Sloeber, Ename, Gentse Strop en Adriaen Brouwer. Daarnaast vullen ze in de bottelarij ook limonades en waters. Jaarlijks brouwen ze 97.000 hectoliter bier en 25.000 hectoliter limonade.
Recent werd de CIP-installatie vernieuwd en uitgebreid en werd er in de productieruimte plaats gemaakt voor extra heldere biertanks. “We kozen Hafibo als partner omdat ze de beste prijs, kwaliteit en levertermijn konden garanderen.”, aldus Jasper De Mullier, assistent productieverantwoordelijke. “Een strakke timing was zeer belangrijk voor ons. De brouwerij kan maximaal twee weken zonder filtratie en afvullijnenwerken. Hafibo heeft in 3,5 dagen de suikertank en warmtewisselaar verplaatst en volledig aangesloten op het CIP-proces.”
Een CIP installatie zorgt voor de reiniging en desinfectie van de leidingen en productie-installaties zonder dat er iets gedemonteerd moet worden. De splinternieuwe CIP installatie, met zes tanks en vier collectoren, werd geïnstalleerd op een zolderruimte. Voor de montage van de tanks en het binnenbrengen van lange buislengtes werd een muur uitgebroken. Daarna werden de tanks op nieuwe profielen gemonteerd. Hafibo voorzag het volledige leidingnetwerk van het CIP-proces. Het leidingwerk bestaat uit inox en kunststofbuizen, waarvan sommige geïsoleerd. In een tweede fase werd de suikertank en de warmtewisselaar in de productieruimte verplaatst om plaats te maken voor heldere biertanks en werd er een nieuwe flash-pasteur geïnstalleerd.

HAFIBO

HAFIBO

+3256720871
+3256720873