naar top
Menu
Logo Print

ACE Stoßdämpfer reikt onderscheiding uit voor beste dempingsoplossing

INNOVACE 2018: inschrijving voor internationale studententeams geopend
magazine

De inschrijving voor de INNOVACE 2018 studentenaward gaat half februari van start. Dit jaar kunnen er ook internationale studententeams meedoen aan deze verkiezing voor beste innovatieve dempingsoplossing. De prijs werd vorig jaar in het leven geroepen door dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer en moet aankomende engineers een steuntje in de rug geven en de banden aanhalen met technische universiteiten in binnen- en buitenland.
Vorig jaar kwam het vierkoppige team (Martin Haarmann, Marvin Just, Alexander Mirsch en Jascha Monzner) van Professor Dr. Stefan Vöth van de Technische Hochschule Georg Agricola (THGA) uit Bochum als beste uit de bus. Met hun uitwerking van het ‘gedempte klemelement’ wonnen de vier studenten een bedrag van 7.000 euro. Hun grondige uitwerking van het concept, 3D-model en berekening van het gedempte klemelement werd als beste bestempeld. De bachelorstudenten Machinebouw, met specialisatie Ontwikkeling & Constructie goten hun beraming in de vorm van een matrix, met inachtneming van de vier belangrijkste functies: vergrendeling/flexibiliteit, demping, klemkracht en manier van bediening. De studenten werkten in het kader van het vak Engineering twaalf weken intensief aan de toepassing. De mogelijkheden voor het gedempte klemelement verwerkten ze in een tabel. Van de meest geschikte oplossing werd een 3D model gemaakt. De techniek werd uitvoerig toegelicht op basis van berekeningen en technische tekeningen. De jury van ACE was onder meer onder de indruk van de slimme afremming van het gedempte klemelement. Het afremmen gebeurt door het trekken aan een hendel, en werkt ongeveer hetzelfde als bij een fietsrem.

Jonge engineers gezocht
De inschrijving voor INNOVACE 2018 gaat half februari van start. Dit jaar kunnen ook internationale teams meedingen. Studenten van Nederlandse technische universiteiten en hogescholen kunnen hun dempingsoplossingen insturen via innovace@ace-int.eu.

ACE STOSSDAMPFER

ACE STOSSDAMPFER

+492173922610
-