naar top
Menu
Logo Print

Christeyns neemt Betelgeux over

Stap in geografische expansie in Latijns-Amerika
magazine

De internationale detergentengroep Christeyns breidt haar activiteiten in Spanje en Portugal verder uit met de overname van Betelgeux, de Spaanse producent van hygiëne-producten voor de voedings-, cosmetische en farmaceutische industrie.
Christeyns bouwde als specialist in reinigings- en desinfectiemiddelen voor de voedingsindustrie reeds een stevige reputatie op in Europa. Met de overname van Betelgeux versterkt Christeyns haar positie in deze markt, en wordt ook een stap voorwaarts gezet in de geografische expansie naar Latijns-Amerika.
Betelgeux SL werd opgericht in Ador (Valencia) in 1986 en produceert ondertussen meer dan 5 miljoen kg industriële reinigings- en ontsmettingsmiddelen. In Spanje en via dochterbedrijven in Portugal en Chili wordt een geconsolideerde omzet gerealiseerd van ruim 8,5 miljoen euro. Gedurende de laatste jaren werkten Christeyns en Betelgeux reeds nauw samen op de markt van voedingshygiëne. Deze samenwerking leidde tot een vruchtbare vertrouwensrelatie tussen beide bedrijven.
Alain Bostoen, eigenaar van Christeyns: ‘Met hun producten van topkwaliteit, innovatieve concepten en goed opgeleide mensen vormt Betelgeux een perfecte aanvulling voor onze eigen Christeyns Food Hygiene afdeling. We verwelkomen Betelgeux’ voltallige personeel, 50 medewerkers, bij de Christeyns familie. Dankzij hun professionele knowhow, marktkennis, reputatie en productportfolio zullen zij ons helpen om onze activiteiten verder uit te breiden en de strategie van Christeyns verder vorm geven.’
Begin 2018 start Christeyns met de uitbreiding van de productiefaciliteiten in Ador, waardoor het mogelijk wordt om op termijn de productiecapaciteit te verdubbelen. Zodra de werken voltooid zijn, zal vanuit de nieuwe gebouwen het strategisch management van Christeyns Food Hygiene voor het Iberisch schiereiland en Latijns-Amerika worden gecentraliseerd.

CHRISTEYNS

CHRISTEYNS

AFRIKALAAN 182
9000 GENT
+3292233871
+3292330344
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Hygiëneproducten van topkwaliteit voor de zuivel-, vlees-, vis-, groenten-, dranken- en algemene voedingsindustrie 

Hygiëne, en nog veel meer

Christeyns kan terugvallen op meer dan 70 jaar professionele expertise en technische knowhow op het vlak van hygiëne en desinfectie. Het bedrijf heeft een speciaal gamma van producten ontwikkeld voor de voedingsindustrie. Kwaliteit en milieuvriendelijkheid  staan daarbij voorop. U kunt bij ons terecht voor al uw detergenten, desinfectiemiddelen en bijhorende apparatuur. We leveren specifieke, innovatieve oplossingen voor:

Christeyns levert niet alleen hygiëneproducten. Samen gaan we op zoek naar een hygiëneoplossing op maat van uw onderneming. Onze specialisten zullen de perfecte mix van detergenten & desinfectiemiddelen, hygiënemonitoringsystemen, service en opleiding voor u vinden.