- 04 oktober 2017
Appelcomponenten verlengen houdbaarheid vlees
Appelcomponenten verlengen houdbaarheid vlees Verder onderzoek nodig naar interacties vleeseiwitten en antioxidanten Componenten van appel(schillen) kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen. Dat blijkt uit het onderzoek van ILVO-UGent wetenschapster Tine Rysman. De laboratoriumproeven die zij uitvoerde met het (appel-)polyfenool epicatechine en met het volledige appelschilextract zijn veelbelovend, maar vergen nog verder onderzoek. De interacties tussen de vleeseiwitten en de plantaardige antioxidanten blijken immers zeer complex. Het onderzoek van Rysman past in twee belangrijke voedingstrends: enerzijds streeft men naar minder voedselverspilling en dus een langere houdbaarheid, anderzijds naar natuurlijke plantaardige hulpmiddelen die als functioneel additief voor vlees gunstige technische of gezondheidsbevorderende effecten hebben. Welnu, bewerkte verse en gekookte vleesproducten bewaren langer en behouden beter hun voedingswaarde en verteerbaarheid als ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.