Appelcomponenten verlengen houdbaarheid vlees  

Appelcomponenten verlengen houdbaarheid vlees

Appelcomponenten verlengen houdbaarheid vlees Verder onderzoek nodig naar interacties vleeseiwitten en antioxidanten Componenten van appel(schillen) kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen. Dat blijkt uit het onderzoek van ILVO-UGent wetenschapster Tine Rysman. De laboratoriumproeven die zij uitvoerde met het (appel-)polyfenool epicatechine en met het volledige appelschilextract zijn veelbelovend, maar vergen nog verder onderzoek. De interacties tussen de vleeseiwitten en de plantaardige antioxidanten blijken immers zeer complex. Het onderzoek van Rysman past in twee belangrijke voedingstrends: enerzijds streeft men naar minder voedselverspilling en dus een langere houdbaarheid, anderzijds naar natuurlijke plantaardige hulpmiddelen die als functioneel additief voor vlees gunstige technische of gezondheidsbevorderende effecten hebben. Welnu, bewerkte verse en gekookte vleesproducten bewaren langer en behouden beter hun voedingswaarde en verteerbaarheid als ...

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.