naar top
Menu
Logo Print

EEN GEZOND BINNENKLIMAAT DANKZIJ XILIO

DE TROEVEN VAN PERFORMANTE TEXTIELKANALEN

Met meer dan 25 jaar ervaring in HVAC-toepassingen kent Xilio als geen ander de juiste en meest betrouwbare merken op de markt. Met kwaliteitsvolle materialen en vormstukken garanderen ze dan ook correct geïnstalleerde en luchtdichte systemen in veel sectoren. Zo ook in de voedingsindustrie, waar de performante textielkanalen van de Tsjechische fabrikant Prihoda garant staan voor een perfect gelijkmatige verdeling van geklimatiseerde lucht, een beter comfort en een tochtvrije omgeving. Want textielkanalen … dat is beter én duurzaam klimatiseren, op maat van de klant.

TEXTIELLUCHTKANALEN, EEN RESEM AAN TROEVEN

“De voedingsindustrie is één van de belangrijkste afzetmarkten voor de firma Xilio, omwille van de gestelde eisen inzake hygiëne en de hoge onderhoudsfrequentie”, aldus Wesley Verlez, de product- en salesmanager van Xilio. “Textielkanalen in de voeding brengen diverse voordelen met zich mee. Denk maar aan het verhoogde comfort, de antibacteriegroei en de onderhoudsvriendelijkheid. Daarnaast bieden ze betere homo­genere temperaturen dan andere systemen, omdat ze lucht uitblazen over de volledige lengte.”

Wesley Verlez: “Textielkanalen in de voeding brengen veel voordelen met zich mee. denk maar aan het verhoogde com­fort, de antibacteriegroei en de onderhoudsvriendelijkheid”

Verhoogd comfort

homogene luchtverdeling
De textielkanalen bekomen een homogene luchtverdeling, wat leidt tot meer comfort

In de voeding worden frequent grote koellasten en/of debieten gebruikt. Om comfort te garanderen aan de werknemers maakt Xilio gebruik van verdringing in de kanalen die op maat geperforeerd worden. Zo bekomen de textielkanalen een homogene luchtverdeling aan lage snelheden, wat op zijn beurt leidt tot meer comfort.

Antibacteriële materialen

Op de binnenzijde van de textielstof wordt steeds een nanolaag van zilver aangebracht. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriegroei mogelijk is. “Na tientallen wasbeurten hebben we diverse laboratoriumtesten laten uitvoeren. Het resultaat was steeds hetzelfde: een complete afwezigheid van bacteriegroei”, aldus een tevreden Wesley Verlez. “Zo kunnen wij de eindklant garantie bieden dat de textielkanalen geen bacteriën veroorzaken en uitblazen op de producten.”

Onderhoudsvriendelijk

Textielluchtkanalen
De grafische mogelijkheden met de Prihoda textielluchtkanalen zijn vrijwel oneindig

Hygiëne is één van de pijlers in de voedingsindustrie, dat staat als een paal boven water. Dat de textielkanalen wasbaar zijn in de in­dustriële wasmachine op veertig graden en zo 100% gereinigd kunnen worden, is dan ook een zeer sterke troef. Ook ontsmetting is mogelijk. Daarnaast kunnen de textielkanalen zeer snel gemonteerd en gedemonteerd worden, wat een positieve invloed heeft op de onderhoudskost.

EEN DECORATIEVE BLIKVANGER

De mogelijkheden met de Prihoda textielluchtkanalen zijn vrijwel oneindig. Naast acht standaardkleuren en alle mogelijke vormen – rond, kwartrond, vierkant … – kunnen ook er afbeeldingen, designs en bedrukking met foto of logo aangebracht worden. Zelfs na meermaals wassen vervagen de kleuren en afbeeldingen niet. Kwaliteit gegarandeerd dus. De vorm van de textielkanalen wordt bepaald in functie van de hoogte van de ruimte. Inzake perforatie zijn er ook diverse mogelijkheden, afhankelijk van de lengte, druk en debiet. De lucht in de textielkanalen wordt verdeeld door verschillende op maat aangebrachte laser­perforaties. De afstand tussen de perforaties kan bij elk textielkanaal anders zijn, wat resulteert in een grafische verscheidenheid. 

XILIO

XILIO

VIJVERHOEK 53
8520 KUURNE
+3256363018
-
www.xilio.eu