naar top
Menu
Logo Print

Food & Machinery Safety event

Op 8 februari bij ACTA vzw in Braaschaat
magazine

Pilz, Acta vzw en TOP bv bundelen hun krachten en organiseren op donderdag 8 februari het Food & Machinery Safety event, waarbij het spanningsveld tussen machineveiligheid en voedselveiligheid centraal staat. Het Opleidingscentrum voor Techniek en Automatisering, ACTA vzw in Brasschaat, biedt de locatie voor dit seminar en verrast met een inspirerende praktijkruimte.

Voedselveiligheid en machineveiligheid zijn twee disciplines die op gespannen voet staan met elkaar. Want daar waar bij voedselveiligheid een ‘open’ aanpak wordt geprefereerd, verkiest men om de veiligheid van machines te waarborgen het liefst een ‘gesloten’ aanpak en worden machineonderdelen afgeschermd. Hoe gaat u als ontwerper hiermee om? En hoe kunt u aan C-normen in de voedingsmiddelenindustrie voldoen, zonder dat machineveiligheid in het geding komt? De antwoorden op deze vraagstukken krijgt u tijdens dit seminar. Daarnaast wordt onder meer aandacht besteed aan innovaties in de voedingsmiddelenbranche en het hygiënisch ontwerpen van machines in deze sector.

ACTA vzw is de geschikte locatie voor dit event. ACTA is de aanspreekpartner voor technische opleidingen in de industrie en is met name in de procesindustrie, onderhoudstechniek & engineering en logistiek actief. Tijdens de workshops op dit event beoordeelt u zelf hun ATEX-installatie en ervaart u hoe gevaar in een klein hoekje kan zitten. Zo komt u ook te weten wat de valkuilen zijn bij het werken in ATEX-omgevingen, met een focus op explosiebeveiliging voor elektrisch materieel.

Het programma start om 10 uur, het einde is voorzien rond 16 uur. Inschrijven voor het Food & Machinery Safety event kan via http://opleidingen.pilz.nl/acta_event.

PILZ

PILZ

+3293217570
+3293217571