Belgische start-up roostert als eerste koffie op zonne-energie

Doel: 100% CO2-vrije koffieketen tegen 2050

Het roosteren van koffie stoot wereldwijd jaarlijks 15 miljoen ton CO2 uit, het equivalent van 5 miljard liter stookolie. Dat zette RAY & JULES, een start-up nabij Leuven, aan om een technologie te ontwikkelen die koffie roostert op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is drie keer energie-efficiƫnter dan traditionele branders en garandeert een smaak- en aroma-ontwikkeling van topkwaliteit. Met de unieke, schaalbare en gepatenteerde technologie wil de start-up koffieliefhebbers een milieubewust alternatief bieden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.