naar top
Menu
Logo Print
18/09/2019 - MICHIEL DE MYLLE

ONTDEK DE TOEKOMST VAN DE VERPAKKINGSTECHNOLOGIE

Empack meer dan ooit gericht op sterke bezoekerservaring

EmpackEmpack toont elk jaar de laatste trends en ontwikkelingen omtrent verpakkingstechnologie en -machines. Gelijktijdig vindt ook Packaging Innovations plaats, het event dat de technologische verpakkingswereld van Empack combineert met de creatieve 'minds of branding'. Deze editie is meer dan ooit gericht op een uitgesproken bezoekerservaring. Beide beurzen zijn opgezet rond een mooie mix van netwerken, kennis delen en innoveren. Om dat te versterken, zijn er drie nieuwe initiatieven in het leven geroepen: Get Smart (in) Packaging, RetailDetail Food Congress en de Pentawards tentoonstelling & conferentie.

 

GET SMART (IN) PACKAGING

Get Smart (in) Packaging is een alomvattend netwerkevent op de eerste beursdag, en is een initiatief van de beursorganisator en Verpakking & Label Magazine. Dit kent een namiddag- en een avondprogramma. De namiddag is gevuld met lezingen van diverse interessante sprekers uit bedrijven en kennisinstellingen (zie kaderstuk). Het aspect 'duurzaamheid' loopt als rode draad doorheen deze seminaries. 's Avonds, na sluiting van Empack, is er een awarduitreiking en een galadiner.

Schrijf u in en ontdek als eerste wie er een Get Smart (in) Packaging Award, een Greener Packaging Award of een Trends Gazellen Award wint. Meer info vindt u via de website www.getsmartinpackaging.be.

 

SEMINARIEPROGRAMMA 'GET SMART (IN) PACKAGING'

  • Peter Ragaert (Pack4Food): 'Eindrapport OptiBarrier project'
  • Marleen Calcoen (IBE/BVI): 'Be smart in packaging: duurzaam verpakken = rationeel verpakken!'
  • Filip Vangeel (Valipac) en Nicolas Egri (Fost Plus): 'Gemeenschappelijke ervaring van de verpakkingsdiagnoses'
  • Karine van Doorsselaer (Dep. Productontwikkeling Universiteit Antwerpen): 'Het ontwerpen van verpakkingen volgens de principes van de circulaire economie'
  • Willem van Veen (Fetra):'Welke initiatieven zijn er in de kartonnage-industrie om te komen tot duurzamer verpakken?'

 

FOOD CONGRESS

Op de tweede beursdag vindt het RetailDetail Food Congress plaats, op de Packaging Innovations-beursvloer. Dit congres signaleert de trends in de voedingsindustrie, met aandacht voor productinnovaties & trends, verpakkingsontwerp, digitalisering, logistiek, e-commerce, last mile, etnomarketing, vervaging ... Foodprofessionals van o.a. Coca-Cola, Delhaize en Imec delen er hun visie.

 

PENTAWARDS

Op 12 september werden in Londen de winnaars van de Pentawards bekendgemaakt. Die prijzen zijn exclusief gewijd aan het verpakkingsontwerp in al zijn vormen en worden elk jaar uitgereikt in een andere stad in Europa, Azië of Amerika. De deelnemende verpakkingen passeerden voorbij het oog van een internationale, 15-koppige jury van gerespecteerde ontwerpers, directeuren verpakkingsontwerp en marketingmanagers van wereldmerken. Tijdens Packaging Innovations krijgt de bezoeker een vijftiental winnende ontwerpen te zien. Tijdens de Pentawards-conferentie delen bekroonde verpakkingsontwerpgoeroes, pioniers en disrupters van over de hele wereld hun ervaringen en geven ze hun visie op een toekomstgerichte aanpak.

 

PRAKTISCH

Empack | Packaging Innovations 

Wanneer?
woe 23 oktober 2019 (10 - 18 u.)
don 24 oktober 2019 (10 -17 u.)

Waar?
Nekkerhal - Brussels North, Mechelen

Toegang?
Voor gratis toegang: registreer hier met code 2504 (lezers van Food Process) of 2506 (lezers van Motion Control).
Uw ticket is ook geldig voor Packaging Innovations. Empack en Packaging Innovations vinden dit jaar opnieuw samen plaats in de Mechelse Nekkerhal

 Bekijk hier het volledig programma.