naar top
Menu
Logo Print
24/04/2018 - KENNETH BAERT

SSI SCHAEFER BIEDT TOEKOMSTBESTENDIGE OPLOSSINGEN

Nieuwe single-level shuttle gelanceerd: de flexi shuttle

Op 30 januari 2018 was uw vakblad aanwezig tijdens het allereerste 'Media Forum' van SSI Schaefer, de specialist op vlak van magazijninrichtings-systemen en intralogistiek. Tijdens deze persconferentie werden de strategische visie, recente innovaties, vernieuwde verkoopstrategie … van het bedrijf voor de internationale vakpers uit de doeken gedaan. In primeur werd bovendien de Flexi Shuttle voorgesteld aan de verzamelde vakpers.

Mediaforum Schaefer

SSI SCHAEFER

Een omzet van 1,5 miljard euro, meer dan 10.000 medewerkers en klanten in meer dan 50 landen. SSI Schaefer is inderdaad een belangrijke speler en zonder meer 's werelds grootste speler in de magazijninrichtingen. Voor het bedrijf startte het allemaal met Fritz Schaefer in 1937. Aan de lange en interessante geschiedenis bleef SSI Schaefer dan ook waarde hechten, en dat werd ook duidelijk tijdens de persreis. De internationale vakpers werd namelijk uitgenodigd in het nieuwe technologisch centrum te Neunkirchen (Duitsland), waar tijdens een rondleiding de rijke geschiedenis werd toegelicht. Het werd tijdens het Media Forum al snel duidelijk dat SSI Schaefer zich op de markt plaatst als een speler die bouwt aan de toekomst van de intralogistiek. Daarom zet het bedrijf in op het leveren van complete logistieke systemen, een uitstekende online en offline klantendienst en een focus op innovaties, nieuwe technologieën en trends.

NIEUWE VERKOOPSTRUCTUUR

Voor hun geautomatiseerde oplossingen zet SSI Schaefer vanaf heden volop in op een specialisering in zes verschillende marktsectoren. Door hun verschillende experten onder te brengen in duidelijk afgebakende sectoren, hoopt het bedrijf om de taal van de klant te spreken. De zes marktsegmenten in kwestie zijn Food Retail, Food & Beverage, Retail & Wholesale, Healthcare & Cosmetics, Fashion en Industry.

VOORUITSTREVENDE INNOVATIE

Marktleider SSI Schaefer pakte tijdens het Media Forum ook uit met enkele nieuwe ontwikkelingen. Naast de bekende systemen als de multilevel shuttles (de Schaefer Lift&Run, het Schaefer Tray Systeem en het flexibele Navette-systeem) en de single level systemen (zoals de Cuby en het Carrier-systeem) kwam SSI Schaefer op de proppen met een primeur.

Flexi shuttle
Flexi shuttle van Schaefer

Flexi shuttle

De lancering van de splinternieuwe Flexi Shuttle markeert de start van de nieuwe strategie van SSI Schaefer. Deze innovatie speelt vernuftig in op de uitdagingen van de opslag van dozen, trays en bakken. Zo beschikt de unit van de Flexi Shuttle over een instelbare breedte, waardoor het systeem, afhankelijk van de afmetingen van de laadeenheden, dynamisch tot opslag kan overgaan. De laadunit is namelijk in staat om goederen met een gewicht tot 50 kilogram en afmetingen van 800 tot 600 mm te dragen. Opvallend is dat dit systeem geen nood heeft aan een stroomvoorziening, aangezien elke unit voorzien is van een Power Cap systeem dat ervoor zorgt dat de batterij automatisch oplaadt.

logo Schaefer