8 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe werknemers van morgen
De Belgische voedingsindustrie is in volle beweging. Fevia Vlaanderen voorzitter Jan Vander Stichele en Flanders' FOOD directeur Inge Arents geven in deze video duiding bij de nieuwe Food Factories of the Future. ILVO organiseerde dan weer een groepsreis naar Spanje, waar vertegenwoordigers uit de Vlaamse agrofoodsectoren debatteerden over Internet of Farm and Food. Uiteraard moeten we ook de werknemers van morgen nu al klaarstomen voor al die technologische nieuwigheden. De oplossing? Werkplekleren!

Wouter Verheecke
Bladmanager

Voedingsindustrie scoort Factory of the Future awards

 VIDEOMet Dekeyzer-Ossaer en Läntmannen Unibake telt ons land twee nieuwe Factories of the Future. Fevia Vlaanderen voorzitter Jan Vander Stichele en Flanders' FOOD directeur Inge Arents geven hun verklaring en vertellen hoe de zeven transformaties van het Made Different-actieplan ertoe bijdragen om onze bedrijven 'future proof' te maken.
Video

Internet of Things in agrofood

Vertegenwoordigers uit de Vlaamse agrofoodsectoren zijn vorige week op uitnodiging van ILVO meegereisd naar de Europese stakeholdersmeeting van het Europese Horizon2020 innovatieproject IoF2020 in Spanje. IoF staat daarbij voor Internet of Farm and Food.
Lees meer

Specialisatiejaar leidt meteen tot arbeidscontract

Leerlingen die slagen voor de Se-n-Se-opleiding 'Product- & Procesassistent Voedingsindustrie' van hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, verkrijgen vanaf volgend schooljaar meteen ook een arbeidscontract van minimum zes maanden.
Lees meer

Duaal leren ook omgekeerd toepassen

De industrie naar het onderwijs brengen, dat is het uitgangspunt van de jarenlange, succesvolle samenwerking tussen de technische school Don Bosco Hoboken en Actemium Belgium. Begin februari stelden beide partijen een nieuw project voor: een microbrouwerij op de school.
Lees meer

Bühler neemt HAAS Group over

De wereldwijde wafel- en koekjesmarktleider HAAS Group is voortaan in handen van de Bülhler Group. De twee organisaties bevinden zich nu in een identieke positie als aanbieders van hogekwaliteitsoplossingen met gelijklopende zakelijke culturen.
Lees meer

Data Integrity Seminar 2018

Het waarborgen van data-integriteit is een heel belangrijk onderwerp. Tijdens het Data Integrity Seminar krijgt u antwoord op vragen zoals: 'Hoe registreert u alle processtappen?' of 'Hoe zorgt u voor beveiligde, onwijzigbare data?'.
Lees meer

Opleiding MAP

Pack4Food organiseert op 22 maart een dagopleiding rond MAP (Modified Atmosphere Packaging). Deze opleiding is uitermate geschikt voor wie wil weten hoe MAP de houdbaarheid van verpakte levensmiddelen kan verlengen en wat dan de bijkomende eisen voor een verpakking zijn.
Lees meer

Recycle straat, demoroute en live verpakkingstesten op Empack

Empack, dat op 10, 11 en 12 april plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht (Nederland), introduceert drie nieuwe initiatieven. Onlangs werden ook de vier hoofdthema's voor de beurs bekendgemaakt, die extra onder de aandacht worden gebracht via gethematiseerde innovatieroutes. Lees meer

Industrial Auctions op Anuga FoodTec

Van 20 t.e.m. 23 maart zal online veilingbureau Industrial Auctions aanwezig zijn op dé toonaangevende internationale vakbeurs Anuga FoodTec 2018. Voor een persoonlijke kennismaking met het bedrijf en hun werkwijze, bezoekt u Industrial Auctions in hal 6, stand C118.
Lees meer

'Olie in levensmiddelen? Niet bij ons!'

Perslucht speelt een sleutelrol in de voedselproductie. Of het nu gaat om het reinigen van verpakkingen, het vullen van dranken of het sorteren van slablaadjes etc.
Lees meer

Gratis abonnement op nieuw vakblad Bakery!

Eerder deze week rolde het eerste nummer van Bakery van de pers. Bakery is hét uitgelezen vakblad voor de (ambachtelijke) bakker waarbij de focus op brood en viennoiserie ligt.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Kloof tussen onderwijs en industrie dichten via werkplekleren

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be