23 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxFood safety first!
De vleesindustrie kreeg alweer een flinke knauw, maar daar was de afgelopen dagen weinig van te merken op de Anuga FoodTec beurs in Keulen. Crisistijden zijn immers het ideale moment om te investeren en je zo te onderscheiden. De nieuwste machines zijn namelijk allemaal net iets hygiënischer, flexibeler en efficiënter. Zo scoor je natuurlijk bij retailers, die eveneens inzetten op 'resource efficiency'. De huidige recyclagedrang mag echter niet ten koste gaan van voedselveiligheid. Wees daarom waakzaam voor de migratie van minerale oliën vanuit verpakkingen naar levensmiddelen.
Wouter Verheecke
Bladmanager

Migratie van minerale olie in levensmiddelen

Is er een keerzijde aan de recyclagemedaille? De inkt op het drukwerk dat tot gerecycleerd karton herleid wordt, kan minerale oliën bevatten. Als dit gerecycleerde karton gebruikt wordt voor de verpakking van levensmiddelen, kunnen de vluchtige componenten uit de minerale oliën tot in het voedsel migreren, wat mogelijke gezondheidsrisico's met zich meebrengt.
Volledig artikel lezen

Vlaamse industrie goed op e-koers

Onlangs werden de eerste resultaten van de energiebeleidsovereenkomsten (EBO) voorgesteld tijdens een werkbezoek van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein aan chemiebedrijf Covestro in Antwerpen.
Volledig artikel lezen

Juiste regelklep kiezen levert geld op

Regelkleppen zitten midden in het proces en houden dit op elk moment van de dag draaiende, zoals bepaald vanuit de controlekamer. Een fout gekozen klep kan echter resulteren in corrosie, cavitatie of andere schade, met alle gevolgen van dien.
Volledig artikel lezen

Voedselveilig verpakken essentieel in verpakkingsbranche

Het schandaal rond het tekenbestrijdingsmiddel fipronil stelde de aandacht voor voedselveiligheid opnieuw op scherp. Voedselveiligheid is niet meer weg te denken in het dagelijks leven.
Lees meer

'Olie in levensmiddelen? Niet bij ons!'

Perslucht speelt een sleutelrol in de voedselproductie. Of het nu gaat om het reinigen van verpakkingen, het vullen van dranken of het sorteren van slablaadjes etc.
Lees meer

RapidPro zet industrialisatie van 3D-technieken centraal

Begin maart organiseerde Mikrocentrum voor het achtste jaar op rij de vakbeurs RapidPro in het NH Conference Centre in Veldhoven (Nederland). 2600 bezoekers vonden hun weg naar 30 lezingen en de 82 exposanten, die ruim 100 merken vertegenwoordigden.
Lees meer

Veilige ruimtebewaking met standaard bediening

160pxMet PSENmat presenteert automatiseringsbedrijf Pilz nu een zelf ontwikkelde veiligheidsschakelmat. Die biedt een veilige ruimtebewaking in combinatie met een standaard bedieningsfunctie.
Lees meer

Ontdek het verschil tussen een behandeld en onbehandeld aluminium onderdeel

160pxU heeft waarschijnlijk al kennis gemaakt met nsd tupH, de oppervlakteveredeling van NORD die aluminium aandrijvingen extra duurzaam maakt. Voor wie nog niet overtuigd is, heeft NORD een nieuwe video over de unieke nsd tupH-veredeling samengesteld.
Lees meer

FillFast doseermachines: compact, mobiel en snel reinigbaar

160pxFill Fast™ doseermachines zijn ontwikkeld voor dunvloeibare tot zwaar visceuze voedingsproducten tot 90 °C.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Oplossingen voor migratie van minerale olie in levensmiddelen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be