16 mei 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDuwtje in de rug voor energiemaatregelen kmo's
Begin september 2017 lanceerden Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en Fevia Vlaanderen het proefproject Easy Food Energy Savers (EFES) om Vlaamse voedingsbedrijven energiezuiniger te laten werken. “Kmo's kunnen de komende twee jaar een beroep doen op een ontzorger om hun energieverbruik te doen dalen", klonk het toen. Ondertussen is die ontzorger - Dirk Van den Broecke - aangesteld en heeft hij al de eerste bedrijven bezocht. Tijd dus voor een tussentijdse evaluatie!

Wouter Verheecke
Bladmanager

INTERVIEW MET DE ENERGIEONTZORGER

Hoe loopt het EFES-project, ruim een half jaar na de lancering? Wat moeten we trouwens verstaan onder 'Easy Food Energy Savers'? En hoe gaat de ontzorger daarbij te werk? We spraken met hem af bij Breydel, een van de voedings-kmo's die hem al inschakelde.
Volledig artikel lezen

NIEUWE PRAKTIJKRICHTLIJN PERSLUCHT IN VOEDINGSINDUSTRIE

Onder het voorzitterschap van Safe Food Factory is in samenwerking met enkele gerenommeerde leveranciers van persluchtapparatuur drie jaar lang gewerkt aan een nieuwe praktijkrichtlijn. Daarin worden van de mogelijke bronnen risico-analyses gemaakt en mogelijke oplossingsroutes aangegeven.
Lees meer

NIEUWE GEDELEGEERD BESTUURDER VOOR FEVIA

Bart Buysse, de huidige directeur-generaal (sociale zaken) van het VBO, wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia. Buysse volgt vanaf 1 oktober 2018 Chris Moris op, die 20 jaar lang de Belgische voedingssector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Moris de fakkel vanaf die datum over.
Lees meer

ETIKETTERING, EEN DYNAMISCHE WERELDREIS

De etiketteringswetgeving in Europa staat niet stil. Zo zijn er de nieuwe etiketteringseisen voor maaltijdvervangende producten, is de wijziging voor het gebruik van intensieve zoetstoffen in banketbakkersproducten doorgevoerd en zijn we ook al enkele maanden vertrouwd met de nieuwe Novel food verordening.
Lees meer

TRILLINGSANALYSE IS ECHT SPECIALISTENWERK

Er was een tijd dat trillingen een bijkomstigheid waren in de industrie. Maar stilaan werd efficiëntie de norm; machinestilstand kon niet meer. Daarom wordt er preventief opgetreden. Trillingsanalyse kan hierbij een interessante hulp zijn, als die tenminste goed wordt toegepast.
Volledig artikel lezen

HYGIËNISCHE OVERWEGINGEN BIJ BEKABELING

Hygiëne en reinigbaarheid zijn aandachtspunten die in de food & beverage-sector steeds belangrijker worden. Door de mondialisering van de markt kunnen calamiteiten vandaag namelijk een catastrofale impact hebben.
Lees meer

BEWAAK JE MACHINEPARK VANOP AFSTAND

Het op afstand kunnen volgen van enkele sleutelindicatoren van uw installaties geeft een zekere graad van comfort. Maar biedt het ook zekerheid? Wie weinig vertrouwd is met een dergelijk systeem wordt al vlug met enkele pertinente vragen geconfronteerd.
Volledig artikel lezen

MEETOPLOSSINGEN VOOR DE VOEDINGSMIDDELEN- EN DRANKENINDUSTRIE

160pxHet handhaven van de ideale omstandigheden in voedingsmiddelen- en drankenproductie is niet makkelijk of zelfs onmogelijk zonder de juiste tools. Download het eBook over hoe u deze problemen kunt oplossen met behulp van onze meetinstrumenten.
Lees meer

IOT IS NOG NOOIT ZO EENVOUDIG GEWEEST

160pxAranet PRO en MINI basisstation zijn industriële draadloze oplossingen voor de uitlezing van onder meer temperatuur, vochtigheid, CO2 … De eenvoudig te gebruiken interface maakt het mogelijk om data realtime te bekijken, analyseren en vergelijken, drempelwaarden voor alarmen in te stellen en rapporten te exporteren.
Volledig artikel lezen

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Exclusief interview met de energieontzorger

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be