30 mei 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxGrote verantwoordelijkheid voor producenten
We sluiten de #meiplasticvrij-maand af met het voorstel van de Europese Commissie om het gebruik van wegwerpplastic sterk te verminderen. Ook de producenten dragen daarbij een grote verantwoordelijkheid voor de ontrading, inzameling en verwerking van afval. Er liggen alvast mogelijkheden in het gebruik van bioplastics, het upgraden van afvalstromen of het hergebruik van gezuiverd afvalwater. En er is een concreet voorstel om de retourstromen van leeggoed efficiënter te maken.

Wouter Verheecke
Bladmanager

BIOPLASTICS WINNEN TERREIN

Bioplastics zijn een ecologisch alternatief voor de conventionele verpakkingen. Ze zijn echter veel duurder dan de klassieke materialen en bij bepaalde bioplastics is verder onderzoek nodig om ze dezelfde functionaliteiten te bezorgen.
Volledig artikel lezen

VERSPILLING IN DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE

Steeds meer industriële voedingsbedrijven onttrekken waardevolle componenten uit voedingsafval. Henk van der Weijde van AxFlow Systems, professor Remko Boom van Universiteit Wageningen en Marcel Wubbolts van Corbion delen hun visie en ervaringen.
Volledig artikel lezen

AFVALWATER VAN INDUSTRIE NAAR LANDBOUW

Begin juni start men in Ardooie met de aanleg van een 25 km lang ondergronds leidingnetwerk, dat gezuiverd afvalwater van het groenteverwerkend bedrijf Ardo zal verdelen over 500 ha landbouwgrond in de onmiddellijke omgeving.
Lees meer

STANDAARDISATIE NODIG BIJ GLAZEN DRANKFLESSEN

Het statiegeldsysteem voor glazen flessen is een goed systeem om herbruikbare flessen terug bij de respectievelijke producent te krijgen. Om commerciële redenen brengt men echter steeds vaker unieke types flesjes en bakken op de markt, wat de retourstromen erg complex en duur maakt.
Lees meer

SECTOR GEKANT TEGEN EXTRA VERPAKKINGSTAKSEN

Fevia, Comeos, Fost Plus en Buurtsuper betreuren dat het verpakkingsplan van Vlaams minister Joke Schauvliege het principe van de producenten­verantwoordelijkheid lijkt uit te hollen tot het betalen van taksen.
Lees meer

RUIMTEDESINFECTIE NIET ZALIGMAKEND

Wie in een voedingsbedrijf de bron van zijn vervuiling niet eerst aanpakt, zal met ruimtedesinfectie geen oplossing verkrijgen voor het probleem. Wel kan het een bijkomende manier zijn om in voedingsbedrijven met een hoger risico op besmetting de bacteriële druk weer even van de ketel te halen.
Volledig artikel lezen

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

KOFFIELIJN, BAKKERIJMACHINES, HORECA-APPARATUUR EN MEER...

Komende maand veilt online veilingbureau Industrial Auctions vele machines voor de voedings- en drankenindustrie. Zo zal er een complete koffielijn worden geveild, verschillende bakkerijmachines en horeca-apparatuur, diverse vis,- en vleesverwerkingsmachines, en daarnaast nog tal van machines meer.
Lees meer

LAPP VEREENVOUDIGT EN VERENIGT ZIJN WERELDWIJDE MERKIDENTITEIT

LAPP bouwt zijn merk uit. Door het gebruik van de naam LAPP wil het bedrijf zowel de internationale identiteit als zijn positie als dé toonaangevende leverancier van verbindingsoplossingen benadrukken.
Lees meer

EXTRA KOELCAPACITEIT NODIG?

160pxTemperatuurpieken beïnvloeden uw klimaatinstallatie en hebben een negatieve invloed op uw productieproces, uw mensen en uw opslagruimte. Om de nodige productkwaliteit te kunnen garanderen is een continuïteit van de gehele koelketen essentieel.
Lees meer

VEILIGHEIDSSCANNER BIEDT PRODUCTIEVE OMGEVINGSBEWAKING

160pxDe nieuwe veiligheidslaserscanner PSENscan biedt een tweedimensionale ruimtebewaking met een openingshoek van 275 graden en een gevarenzone van maximaal 5,5 meter. In combinatie met andere Pilz-producten biedt het toestel een veilige totaaloplossing.
Volledig artikel lezen

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Voedingsproducenten moeten afvalberg verkleinen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be