13 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxCertificeringen in de agro-voedingsindustrie nader belicht
Naast het wettelijk verplichte autocontrolesysteem voor de voedselveiligheid, bestaan er nog heel wat bijkomende certificeringen die het voor bedrijven mogelijk maken om hun verkoop richting een heel specifieke markt te oriënteren, of labels die een specifieke kwaliteitskarakteristiek viseren. Dit maakt dat het belang en de hiërarchie van de diverse certificeringen niet altijd helemaal duidelijk is. Daarom loont het de moeite om binnen de ruime agro-voedingsnijverheid een schematisch totaalbeeld te schetsen van wat er momenteel aan verschillende certificatieniveaus bestaat en hoe deze worden afgezekerd.

Wouter Verheecke
Bladmanager

KLAARHEID IN HET KLUWEN VAN AUDITS

De certificering binnen de voedingsindustrie is een onvermijdelijk gegeven dat elke schakel in de ketting van de basisproducent tot en met de eindverbruiker treft.
Volledig artikel lezen

NOOD AAN EEN INTERIM KWALITEITSMEDEWERKER?

AMNorman biedt u een team van enthousiaste en uitstekend opgeleide consultants die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Zij kunnen met hun kennis en ervaring tijdelijke ondersteuning bieden zodat de continuïteit van uw kwaliteitssysteem gegarandeerd blijft.
Lees meer

'VISSERIJ VERDUURZAAMT' OP DE VEILKLOK

De Vlaamse visserij heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om duurzamer te worden en lanceert 'Visserij Verduurzaamt', een erkenning van de Belgische rederijen rond verduurzaming.
Lees meer

LEVERINGSAFSPRAKEN OF BEDERVENDE GOEDEREN?

160pxOnderhoud aan uw apparatuur, calamiteit of recordoogst? Wij zorgen ervoor dat uw faciliteiten het best presteren met onze tijdelijke (huur)oplossing in energie en klimaatbeheersing.
Volledig artikel lezen

ALLERGENEN, EEN GROEIEND PROBLEEM

De enige remedie tegen allergische reacties is het vermijden van voedingsmiddelen waar je allergisch voor bent. Consumenten moeten daarvoor kunnen vertrouwen op de informatie die op de verpakking staat, en dat valt niet altijd mee. Foutief of niet-vermelde allergenen zijn tegenwoordig een van de meest voorkomende redenen voor productterugroepingen.
Volledig artikel lezen

VLAAMS ZEEWIER VEELBELOVEND IN DE VERWERKING

Vlaams suikerwier, een lokale zeewiersoort, lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio's en zeeën wordt geteeld. Dat blijkt uit een keukenproef met de allereerste, als proef gekweekte zeewierplanten uit het onderzoeksproject Value@Sea.
Lees meer

UITSTEKENDE OPERATIONELE PRESTATIES, VEILIG VOEDSEL. ELKE DAG.

160pxEén systeem voor totale hygiënische verwerking, om te conformeren met de strengste normen rond voedselveiligheid.
Lees meer

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Lees meer

PIJPLEIDINGEN REPAREREN ZONDER SHUTDOWN

Samen met gewone slijtage leidt corrosie tot een afnemende wanddikte, tot er finaal gaten en scheuren optreden. Vervangen kan natuurlijk altijd, maar dan moeten er vaak belangrijke processen worden stilgelegd. Een gelijkwaardig alternatief kan herstelling zijn door middel van het aanbrengen van een composietlaag..
Volledig artikel lezen

INDUSTRIE STELT HOGE EISEN AAN BEKABELING

160pxEMC is binnen de industrie een bekend issue. Installaties en componenten mogen geen negatieve invloed ondervinden van storingen van buitenaf, noch mogen ze zelf dergelijke storingen veroorzaken.
Lees meer

MIC-CORROSIE KENT VERWOESTENDE GEVOLGEN

Hebben we het over corrosie, dan gaat de aandacht in de meeste gevallen uit naar klassieke corrosie zoals putcorrosie, spleetcorrosie of spanningscorrosie. Maar onderzoek toont aan dat ook microbiologische corrosie verwoestend kan uithalen.
Volledig artikel lezen

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Klaarheid in het kluwen van audits

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be