27 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxJaarrapport Belgische voedingsindustrie geeft opmerkelijk dubbel beeld
De Belgische voedingsindustrie kreeg haar jaarrapport vorige week al. De cijfers voor export, investeringen en jobs waren nog nooit zo hoog, maar tegelijk daalt de afzet van Belgische producten op de eigen markt. Volgens Fevia komt dit door een opeenstapeling van taksen en heffingen, en door de hoge loon- en energiekosten. Hierdoor zijn Belgische producten hier duurder dan in het buitenland, wat grensaankopen in de hand werkt. De federatie heeft vier beleidsaanbevelingen voor onze politici.

Wouter Verheecke
Bladmanager

JAARVERSLAG VOEDINGSINDUSTRIE REDEN TOT JUICHEN ÉN PANIEK

Het economisch jaarverslag van de Belgische voedingsindustrie geeft een dubbel beeld. Omzet, export, investeringen en jobs stijgen naar recordhoogtes, maar de afzet van Belgische producten op de eigen markt staat steeds meer onder druk door de opeenstapeling van taksen, heffingen en bijdragen.
Lees meer

ONLINE VEILINGEN VIS- EN VLEESVERWERKINGSMACHINES

De komende weken kan er weer volop geboden worden op machines voor de complete voedings- en drankenindustrie. Veilingen van vis- en garnalenverwerkingsmachines van Klaas Puul en machines van vleesverwerker Feldhues Fleischwarenbetriebe GmbH staan onder meer op de agenda.
Lees meer

VLINDERKLEPPEN MAKEN HET VERSCHIL

De toenemende aandacht voor automatisering zorgt ervoor dat ook de bediening van vlinderkleppen steeds meer geautomatiseerd wordt. Zeker bij buizen met een grotere diameter kan dit het gebruiksgemak aanzienlijk verbeteren.
Volledig artikel lezen

NIEUW INITIATIEF STAR PUMP ALLIANCE GELANCEERD

Tijdens de voorbije editie van technologiebeurs Achema, midden juni, werd het kennisplatform Star Pump Alliance boven de doopvont gehouden. Dit innovatieve platform is een hulpmiddel voor professionele gebruikers om tot de juiste pomptechnologieën te komen voor specifieke toepassingen.
Lees meer

BIOAFBREEKBAARHEID VAN SMEERMIDDELEN

De biologisch afbreekbare smeermiddelen onderscheiden zich door het feit dat zij in de natuur worden afgebroken door micro-organismen. De snelheid en efficiëntie waarmee dit gebeurt, bepaalt de mate van biologische afbreekbaarheid.
Volledig artikel lezen

MIDES BREIDT ACTIVITEITEN UIT NAAR NEDERLAND

Het Belgische ingenieursbureau MIDES heeft zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Alliacta uit Hasselt en Roermond overgenomen. MIDES bevestigt daarmee zijn internationale ambities - het kijkt ook richting Duitsland en Frankrijk - en benadrukt dat de fusie een logische stap was.
Lees meer

COCA-COLA VORKHEFTRUCKCHAUFFEUR BESTE VAN BELGIE

Onlangs organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de 9de keer de 'Belgian LindeCup' in haar zalen in Antwerpen. Bijna 50 deelnemers uit 32 bedrijven demonstreerden hun kennis en rijvaardigheid met Linde vorkheftrucks en reachtruckmodellen.
Lees meer

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Jaarverslag voedingsindustrie reden tot juichen én paniek

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be