22 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxMinder energiekosten bij nieuwe modellen

Poorten en deuren van koel- of vriesruimtes zijn vanouds belangrijke energieverslinders. Telkens wanneer ze openen en sluiten, gaat er immers energie verloren om de ruimte weer op de juiste temperatuur te brengen. Fabrikanten zetten bij de ontwikkeling van nieuwe modellen evenwel in op energie-efficiëntie, om zo de verbruikskosten te beperken. Zonder daarbij natuurlijk de veiligheid of de logistieke flow in het gedrang te brengen.

Wouter Verheecke
Bladmanager

POORTEN EN DEUREN ENERGIE-EFFICIËNTER DAN OOIT TEVOREN

Hoe zetten fabrikanten van poorten en deuren in op energie-efficiëntie? Snelheid kan daarin een rol spelen, maar ook het type poort, het materiaal en de besturing zijn belangrijke elementen.
Volledig artikel lezen

AFSPRAKEN EVENWICHTIGE VOEDING NAGELEEFD

De Belgische voedingsindustrie verlaagde de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten en voegde er meer vezels aan toe. Daarmee komt de sector haar afspraken na in het kader van het Convenant Evenwichtige Voeding.
Lees meer

BELGEN SCHATTEN EIGEN VOEDSELVERSPILLING VERKEERD IN

De Duitse experts van Movinga hebben een internationale studie uitgevoerd rond inkopen en afval, en de eigen perceptie van de consumenten daarover. Het besluit: consumenten zijn niet in staat om hun eigen aandeel rond overconsumptie of afvalproductie in te schatten.
Lees meer

TIENDE EDITIE SOLIDS ANTWERP

Solids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

BETERE MENS-ROBOTSAMENWERKING VERSTERKT CONCURRENTIEPOSITIE KMO'S

Onderzoekscentra, Kamers van Koophandel en kennisinstellingen bundelen hun krachten in een nieuw interregionaal project. Samen ondersteunen ze kmo's om nieuwe technologieën, zoals cobots, in hun productie te integreren.
Lees meer

WORKSHOP ROND AUTOMATISERING IN VOEDINGSINDUSTRIE

Automatisering en digitalisering bieden heel wat mogelijkheden op het vlak van operatorondersteuning. Kan dit ook in de voedingsindustrie? Tijdens een tweeledige workshop worden de mogelijkheden van cobots en digitalisering in deze sector voorgesteld.
Lees meer

SEMINARIE OVER MIGRATIE

Pack4Food organiseert een seminarie over migratie. De bedoeling is om vanuit het perspectief van zowel de voedings- als de verpakkingsindustrie de problematiek en de reeds ontwikkelde oplossingen in kaart te brengen.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Poorten en deuren wegen minder door op energiefactuur

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be