6 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxMinder ongeplande machinestilstand bij Duvel-Moortgat

Al sinds de jaren 1990 kiest brouwerij Duvel-Moortgat resoluut voor een automatisch smeersysteem. Voorheen verliep het smeren volledig handmatig, maar de opvolging gebeurde niet altijd even consequent. Met als gevolg dat de lagers van transportbanden bijvoorbeeld geregeld stuk liepen en voor ongeplande stilstand zorgden. “Een kapotte lager betekent een achterstand van twee uur, wat neerkomt op 100.000 l in onze brouwerij en 60.000 l in de bottelarij. De meerprijs zou dus snel terugverdiend zijn", stelt assistent maintenancemanager Kurt Raman in deze casestudy.

Wouter Verheecke
Bladmanager

AUTOMATISCH SMEERSYSTEEM VOOR DUVEL-MOORTGAT

160pxBier brouwen is vakmanschap met recepten die vaak al generaties worden overgeleverd. Maar bier brouwen moet evengoed een modern proces zijn, waarbij alles volgens de regels der kunst verloopt. Brouwerij Duvel-Moortgat verzoent de beide kanten van de medaille perfect. Een mooi voorbeeld daarvan is de keuze voor een automatisch smeersysteem om de productie gesmeerd te laten lopen.
Volledig artikel lezen

NEN CONGRES 'DE NIEUWE ISO 22000'

Op woensdag 26 september organiseert NEN in Maarssen (Nederland) het congres 'De nieuwe ISO 22000', naar aanleiding van de publicatie van de nieuwe editie van deze internationale norm voor voedselveiligheidsmanagement door ISO.
Lees meer

SMAAKVOL EVENT VOOR DE SLAGER, TRAITEUR EN VLEESSECTOR

160pxVan 30 september tot 3 oktober staat Kortrijk Expo helemaal in het teken van vlees. Nog even en u bent dus helemaal up-to-date met wat beweegt in uw sector. Meer dan 200 exposanten tonen op Meat Expo de nieuwste trends, producten en concepten.
Lees meer

TIENDE EDITIE SOLIDS ANTWERP

Solids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

IO-LINK SIGNALISATIELAMPEN

160pxSignaallampen zijn nodig voor de correcte weergave van de machinestatus. In vele gevallen, bijvoorbeeld bij een machine-opstart of bij niveau-indicatie, volstaan klassieke signalisatiefuncties niet. Banner Engineering beschikt over quasi volledig personaliseerbare leds en signaalzuilen.
Lees meer

MEETOPLOSSINGEN VOOR DE VOEDINGSMIDDELEN- EN DRANKENSECTOR

160pxHet handhaven van de ideale omstandigheden in voedingsmiddelen- en drankenproductie is niet makkelijk of zelfs onmogelijk zonder de juiste tools. Download het eBook over hoe u veel voorkomende problemen kunt oplossen met behulp van meetinstrumenten.
Lees meer

SNELLE EN DUURZAME VLOERRENOVATIE MET UCRETE VAN BASF

160pxBorgesius Bakkersland, een bakkerijketen uit Nederland, bestaat vandaag uit 20 moderne bakkerijen. In de vestiging in Wateringen diende 8000 m² oude beschadigde tegelvloer te worden vervangen door een vloer die bestand is tegen hitte en mechanische belasting. De keuze viel op de duurzame industrievloer Ucrete van BASF, een vloeistofdichte vloer die groei van bacteriën of schimmels geen kans geeft.
Lees meer

SKYFALL SORTER BIJ DUMOULIN

160pxWRH Global Belgium voorziet wasserij Dumoulin van het uiterst flexibele Skyfall sorteersysteem. Met meer dan 12.000 pouches behoort de installatie tot 's werelds grootste sorteerinstallatie in de industriële wasserijsector. Het hangtransportsysteem bestaat uit 5 automatische, door Ferag ontwikkelde, in- en uitvoer stations en zorgt niet alleen voor een hoge automatiseringsgraad, maar ook voor een verhoogde efficiëntie.
Lees meer

GROOTSTE KOELINSTALLATIE VAN FIEUW TOT NOG TOE

160pxDistributiebedrijf StarMeal uit Westerlo kent al sinds zijn oprichting een grote groei. Voor de recente uitbreiding heeft het Fieuw Koeltechniek uit Roeselare ingeschakeld. De West-Vlaamse installateur houdt zich voor deze uitbreiding niet alleen bezig met de koelingsinstallaties, maar ook met verwarming.
Volledig artikel lezen

AFM: DE KOELTECHNISCHE GROOTHANDEL, OOK VOOR MAATWERK

160pxOntwerpbureaus, productiemanagers en koeltechnische installateurs vinden meer en meer de weg naar AFM voor het produceren van hun koeltechnische installaties op maat of onderdelen hiervan.
Volledig artikel lezen

GRATIS ABONNEMENT OP NIEUW VAKBLAD COOLTECHNICS

Cooltechnics is hét uitgelezen vakblad voor de installateurs van koeling, klimatisatie en luchtbehandeling. Via een evenwichtige mix van actualiteit, nieuwe producten, vaktechnische dossiers, inspirerende cases, boeiende interviews en prikkelende visiegesprekken houdt Cooltechnics u op de hoogte van al wat leeft in het koel- en klimatisatielandschap.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Automatisch smeren voor minder stilstand bij Duvel

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be