20 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxGewijzigde afvalstoffenrichtlijn

Afvalstof of grondstof? Juridisch is het een dunne lijn, maar nu komt hier meer duidelijkheid over met de hervorming van de betreffende richtlijn. De technische vooruitgang rond de optimalisering van grondstoffen staat ondertussen immers niet stil. We berichtten al eerder over het afvalwaterproject tussen Ardo en plaatselijke landbouwers, en nu zetten ook de brouwerijen in op een duurzamer watergebruik.

Wouter Verheecke
Bladmanager

HERVORMING AFVALSTOFFEN- EN VOEDSELVERSPILLINGSRICHTLIJN

Afval of levensmiddel? De recente technische vooruitgang rond de optimalisering van grondstoffen en het respect voor het milieu in de voedselketen doet nieuwe juridische vragen rijzen met betrekking tot de regelgeving die op de producten van toepassing is.
Volledig artikel lezen

BROUWERS ENGAGEREN ZICH OM WATERVERBRUIK TE VERMINDEREN

Op initiatief van minister Schauvliege sloten 9 brouwerijen begin september een Green Deal met de Vlaamse overheid. De ondertekenaars engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te verminderen tegen 2022.
Lees meer

REDUCEER DE RISICO'S, VERHOOG DE PRODUCTIVITEIT

160pxOp de vakbeurs IBA 2018 in München etaleerde Klüber Lubrication haar kunnen aan de hand van een uitgebreid productportfolio, bestaande uit hoogwaardige speciale smeermiddelen en oplosmiddelen om te kunnen voorzien in een maximale voedselveiligheid en -kwaliteit.
Volledig artikel lezen

SMAAKVOL EVENT VOOR DE SLAGER, TRAITEUR EN VLEESSECTOR

160pxVan 30 september tot 3 oktober staat Kortrijk Expo helemaal in het teken van vlees. Nog even en u bent dus helemaal up-to-date met wat beweegt in uw sector. Meer dan 200 exposanten tonen op Meat Expo de nieuwste trends, producten en concepten.
Lees meer

VOORKOM DURE PRODUCTRECALLS

Productrecalls, herstelwerkzaamheden of verminderde productiviteit; u zit er als producent niet bepaald op te wachten. Het controleren van producten en verpakkingen speelt dan ook een cruciale rol in uw productieproces.
Lees meer

EMPACK SAMEN MET LOGISTICS & DISTRIBUTION

160pxEmpack is het enige B2B-event in België voor de volledige verpakkingsindustrie. Dit jaar vindt de vakbeurs plaats op 3 en 4 oktober in hal 11 van Brussels Expo. Daar kan u de nieuwste trends en ontwikkelingen rond verpakkingen, verpakkingsmaterialen, -machines en -diensten ontdekken. Gelijktijdig vindt in hal 7 ook de beurs Logistics & Distribution plaats over opslag, interne logistiek en distributie.
Volledig artikel lezen

SKINTOP HYGIENIC

160pxDe voedingsmiddelenindustrie is de laatste jaren sterk geëvolueerd: de kwaliteits- en hygiëne-eisen worden voortdurend naar een hoger niveau getild om de veiligheid en volksgezondheid van de voedselketen te waarborgen.
Lees meer

VINGER AAN DE POLS VAN DE DIGITALISERING

ABISS is al aan haar derde editie toe en groeit gestaag qua aanbod, exposanten en thema's. Het is een eigenzinnig en origineel netwerk- en congresconcept, speciaal gemaakt voor wie de vinger aan de pols wil houden van de exponentiële digitaliseringscurve.
Volledig artikel lezen

TIENDE EDITIE SOLIDS ANTWERP

Solids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

INNOVATIES IN VOEDING

160pxHeel wat productieprocessen in de voedsel- en drankenindustrie vereisen heel wat energie. Voor de warmte-uitwisseling, bijvoorbeeld, is water een gebruikelijk middel, maar Tetra Pak laat met Product-to-Product-technologie zien dat er ook energie-efficiëntere alternatieven zijn.
Lees meer

#SIALRISINGSTARTUPS

 VIDEO#SIALRISINGSTARTUPS biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen met een panel van ondernemers, investeerders, potentiële klanten, media... om op een dag - wie weet - de planeet Food te veroveren!
Video

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Afval of levensmiddel?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be