20 september 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees de nieuwsbrief online

Nieuws uit de sector
Ardo en VLM Foods bundelen hun krachten
Barry Callebaut ontwikkelt roze chocolade
Proefproject rond energie gelanceerd
Meer nieuwsberichten

Nieuwe producten
Eerste type 3 lichtschermen
Compacte DC motorbesturing
Reinigbare aandrijftechnologie
Meer nieuwe producten

Bekijk onze video's
Overzicht video's

Zoek uw leverancier
Overzicht leveranciers

Agenda
Pumps & Valves (4+5/10/17 - Ahoy, Rotterdam)
ABISS (5/10/'17 - Kortrijk Xpo, Kortrijk)
Practical Food Law Seminar (25+26/10/'17 - The Hotel Brussels, Brussel)
Meer beurzen

"Meer innovatie, meer export"

Wagralim verstevigt de concurrentiepositie van de Waalse agrovoedingsindustrie via project calls die leiden tot technologische, management- en marktinnovaties. “Onze aanpak loont, want onze leden zijn effectief competitiever dan het doorsnee Waalse voedingsbedrijf", stelt algemeen directeur François Heroufosse.
Lees meer

Extractie met superkritische C02

In Vlaanderen zijn er nog heel wat biomassa afval- en nevenstromen aanwezig die momenteel onderbenut zijn. Een mogelijke manier voor het valoriseren van zulke stromen is het extraheren van hoogwaardige componenten hieruit. Tijdens een studiedag wordt superkritische CO2-extractie als een duurzaam alternatief voor solventextractie geïntroduceerd.
Lees meer

UV-inkt vormt uitdaging voor Toyo Ink

De firma Toyo Ink Europe uit Niel, het voormalige Arets Graphics, staat sinds jaar en dag te boek als gerenommeerde fabrikant van inkten. En dan hebben we het niet over de conventionele inkten die in de printer thuis terechtkomen, maar over speciale uv-inkten waarmee bijna alle voedingsverpakkingen bedrukt zijn.
Lees meer

Energiezuinig binnenklimaat

Vandaag de dag worden ruimtes veelal hermetisch afgesloten, omwille van de strengere energieprestatieregelgeving en hoogwaardige behandeling van producten. In de zomermaanden kan dat echter leiden tot hoge binnentemperaturen, die gevolgen hebben voor de productiviteit. Circulatie is dan gewenst.
Lees meer

Cryovac® OptiDure™

De geavanceerde multi-layer-zak Cryovac® OptiDure™ van Sealed Air voorkomt perforatie, wat lekkage vermindert. De ongeëvenaarde afdichting zorgt dat uw zakken niet samenkleven. Dat verbetert de productie, vermindert het afval en maakt een grotere automatisering mogelijk. Cryovac OptiDure is een dunne maar sterke verpakking die ervoor zorgt dat uw product niet alleen veilig op zijn bestemming toekomt, maar er ook nog eens zeer goed uitziet.
Video

Ongediertepreventieplan

U levert producten van de beste kwaliteit en bewaakt het productieproces met de grootste zorg. Bescherm uw bedrijf tegen ongewenste gasten. Met Anticimex als uw partner in ongediertebestrijding en -preventie hoeft u zich geen zorgen te maken.
Lees meer

Toepasbaar in allerhande industrieën

Revamo is specialist in het ontwikkelen van slijtageoplossingen voor allerlei onderdelen. Om tot de best mogelijke oplossing te komen, werken zij intensief met de klant samen.
Lees meer

Krijg grip op uw energierekening

Volgens FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie, is de voedingsindustrie de tweede belangrijkste energieverbruiker, na de metaalindustrie. Hoe krijg je grip op de energierekening? Hoe pak je dit aan? Download de white paper met tal van tips en praktijkvoorbeelden.
Lees meer

Voorkomen dat er te veel ondergewicht of overgewicht is in uw productie?

WIPOTEC-OCS is een betrouwbare partner die investeert in het zoeken naar steeds betere oplossingen en technologieën, het behouden van langdurige klantenrelaties en uitstekende samenwerkingen. Dat allemaal dankzij het feit dat het bedrijf onderdelen en oplossingen op één enkele site fabriceert, zodat het kort op de bal kan spelen.
Lees meer

Bestel uw relatiegeschenk op tijd

Verwen uw zakenpartners, klanten of collega's met exclusieve, handgemaakte pralines gebaseerd op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards. Elke praline zorgt door zijn creativiteit, originele samenstelling en selectie van topingrediënten voor een unieke smaakbeleving.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Waalse agrovoedingsindustrie werkt aan haar competitiviteit

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be