5 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxOntdek de nieuwste innovatieprojecten

Gevarieerd, evenwichtig, duurzaam ... De consumentenkeuzes of -behoeften veranderen in sneltempo en daar moeten voedingsbedrijven natuurlijk slim op inspelen. Uiteraard zijn ook kennisinstellingen zich hiervan bewust. We vroegen Flanders' FOOD en ILVO om enkele lopende innovatieprojecten toe te lichten, waarin zij zich samen met de bedrijfswereld richten op het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten. Bent u hier ook mee bezig?

Wouter Verheecke
Bladmanager

INNOVATIEPROJECTEN ROND VERANDERENDE CONSUMENTENBEHOEFTEN

Voor agrovoedingsbedrijven betekenen de veranderende consumentenbehoeften een grote uitdaging, maar evenzeer een groot potentieel. Om het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten efficiënt aan te pakken, lopen er momenteel tal van collectieve projecten waarin bedrijven en kennisinstellingen samen kennis ontwikkelen en delen.
Volledig artikel lezen

EVENWICHTIGER AANBOD DRANKEN EN TUSSENDOORTJES OP SCHOLEN

Uit een onderzoek blijkt dat basis- en secundaire scholen vandaag een evenwichtiger aanbod aan dranken en tussendoortjes aanbieden dan in 2015. Voor Fevia Vlaanderen bewijzen deze tussentijdse resultaten dat de sector haar engagementen, die ze in 2016 vrijwillig afsloot, effectief naleeft.
Lees meer

ONDERNEMERS VOOR DE KLAS GEZOCHT

Met het nieuwe project 'STEM Ondernemers voor de Klas' wil Vlajo de brug slaan tussen het STEM-onderwijs en de -bedrjifswereld. Door gepassioneerde ondernemers uit onder meer de voedingsindustrie als 'rolmodellen' voor de klas te zetten, wil men de schoolgaande jongeren stimuleren om voor een carrière in STEM te kiezen.
Lees meer

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

Gedreven door specifieke individualisering, diversifieerde het marktaanbod van zware bestelwagens snel en wordt de zakelijke klant vandaag met een uitgebreide en complexe lijst van aankoopmogelijkheden geconfronteerd.
Volledig artikel lezen

INTELLIGENTE, MODULAIRE POMPEN DOSEREN EXTREEM NAUWKEURIG

160pxDankzij hun stappenmotortechnologie heeft de reeks doseerpompen EMP een hoge nauwkeurigheid in het hele bereik, van 0,05 tot 120 l/u. Die nauwkeurigheid biedt een betere controle over het verbruik van reinigings- en desinfectiemiddelen.
Volledig artikel lezen

GECONTROLEERD DROGEN BESPAART U ENERGIE EN KOSTEN

160pxBij industriële productie komt het aan op kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Voorkom het te veel drogen van uw producten en energieverspilling door het monitoren van vocht in uw processen.
Lees meer

IOT IS NOG NOOIT ZO EENVOUDIG GEWEEST

160pxAranet PRO en MINI basisstation zijn industriële draadloze oplossingen voor de uitlezing van onder meer temperatuur, vochtigheid, CO2 … De eenvoudig te gebruiken interface maakt het mogelijk om data realtime te bekijken, analyseren en vergelijken, drempelwaarden voor alarmen in te stellen en rapporten te exporteren.
Volledig artikel lezen

TIENDE EDITIE SOLIDS ANTWERP

Solids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

IO-LINK-MASTER VOOR DE HYGIËNISCHE OMGEVING

160pxDe decentrale IO-Link-masters dienen als gateway tussen intelligente IO-Link-sensoren en de veldbus. Het speciale behuizingsmateriaal en de hoge dichtheid (IP69K) maken het directe gebruik in natte omgevingen in de levensmiddelenindustrie mogelijk.
Lees meer

VEILIGE RUIMTEBEWAKING MET STANDAARD BEDIENING

160pxMet PSENmat presenteert automatiseringsbedrijf Pilz nu een zelf ontwikkelde veiligheidsschakelmat. Die biedt een veilige ruimtebewaking in combinatie met een standaard bedieningsfunctie.
Lees meer

CONFORME LABELS, WERELDWIJD

160pxHet vraagt veel tijd en moeite om naast het berekenen van voedingswaarden, opstellen van ingrediëntenlijsten en invullen van technische fiches, ook up-to-date te blijven over de wetgeving in de landen waarnaar je exporteert.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Speel in op het veranderend consumentengedrag

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be