19 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWaarom Lantmännen Unibake een Factory of the Future-award won

Dit voorjaar won de industriële bakkerij Lantmännen Unibake uit Londerzeel een Factory of the Future award. “Dat hebben we te danken aan de toepassing van moderne technologie, de expertise van alle medewerkers en de internationale samenwerking met universiteiten en andere partners. Het is een mooi duwtje in de rug voor onze verdere uitbreidingsplannen", stelt operationeel directeur Hendrik Decock in ons interview. Kijkt u mee binnen?

Wouter Verheecke
Bladmanager

GROOTSTE BAGUETTELIJN TER WERELD KRIJGT VERDERE UITBREIDING

Een nachtelijke brand legde de vestiging van Lantmännen Unibake in Londerzeel drie jaar geleden volledig in de as. Dankzij het vertrouwen en de ondersteuning vanuit de internationale groep, samen met de expertise van de medewerkers, kon er echter al snel een nieuwe plant worden opgericht. Die wordt nu als een 'modelfabriek' aanzien, want dit voorjaar won de onderneming een Factory of the Future Award.
Volledig artikel lezen

COLRUYT GROUP PIONIERT MET BIOLOGISCHE SOJATEELT IN BELGIË

Colruyt Group pioniert samen met landbouwer Simon Colembie uit Kruishoutem en de Brugse producent La vie est belle met lokaal geteelde, biologische soja. De partners worden hierin bijgestaan door kennisinstellingen ILVO en Inagro, die het potentieel van Belgische sojateelt onderzoeken.
Lees meer

SIEMENS ONTVANGT LEERKRACHTEN TIJDENS INNOVATIECONGRES

Meer dan 250 leerkrachten en directies waren vorige week te gast bij Siemens in Huizingen voor het grote GO! Innovatiecongres 'De toekomst daagt je uit', georganiseerd door Techno+ in samenwerking met het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
Lees meer

OPLEIDING RIEMEN EN TRANSPORTBANDEN UITLIJNEN

SBM, Fevia, Alimento, Huis van de Voeding (POM West-Vlaanderen) en Academie voor de Toekomst bieden samen een aantal specifieke, technische trainingen voor de voedingsindustrie aan. Heel toegepast en praktisch!
Lees meer

BESPAAR FORS MET FREQUENTIESTURINGEN

Vroeger konden debieten enkel met een mechanische klep geregeld worden. Een energievretende methode, want de pomp draaide continu op vollast. Door over te schakelen naar variabele snelheidsregelingen werd er minder energie verbruikt. Om hier optimaal van te profiteren, zijn er wel enkele aandachtspunten om rekening mee te houden.
Volledig artikel lezen

OPLOSSINGEN VOOR DE VOEDINGSMIDDELEN- EN DRANKENSECTOR

160pxSinds jaar en dag is de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een branche waar evoluties inzake processen, machines en nieuwe richtlijnen elkaar razendsnel opvolgen. Al sinds de invoering van regelgeving rond food-grade smeermiddelen profileert het Amerikaanse JAX zich als pionier in deze materie.
Volledig artikel lezen

HOE JE BESTELWAGEN INRICHTEN?

Hoe meer meenemen en de boel toch overzichtelijk houden? Van een hamvraag gesproken. Een grotere bedrijfswagen aanschaffen is niet altijd de oplossing. Niet nodig ook, want met een slimme bestelwageninrichting kom je immers al een heel eind.
Volledig artikel lezen

VOORKOM UITGLIJDEN, STRUIKELEN EN VALLEN

Uitglijden, struikelen en vallen kan aan de basis liggen van zowel dodelijke als niet-dodelijke arbeidsongevallen en behoort tot de meest voorkomende ongevaltypes. Om het risico te beperken, stelt Brady een aantal betrouwbare en goed zichtbare veiligheidsidentificatie­oplossingen voor.
Lees meer

OLYMPIADE VOOR ENGINEERINGSTUDENTEN

EPLAN lanceert dit najaar een Olympiade voor engineeringstudenten, om hen zo warm te maken voor elektrisch ontwerpen. De winnaar krijgt een vast contract bij het bedrijf.
Lees meer

FLANDERS MAKE OPENT NIEUWE INFRASTRUCTUUR IN LOMMEL

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft in Lommel zijn nieuwe topinfrastructuur geopend. Daar konden de aanwezigen de drie gloednieuwe living labs met de nieuwste (robot)technologieën bewonderen.
Lees meer

HYGIËNISCH SYSTEEM VAN INTRALOX

160pxEén systeem voor totale hygiënische verwerking, om te conformeren met de strengste normen rond voedselveiligheid.
• Hygiënische banden en onderdelen
• Klantondersteuning
• Onderzoek en ontwikkeling
• Consulting, educatie en trainin
g
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Kijk binnen in een Factory of the Future

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be