15 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVoedingsetiketten treden buiten hun grenzen

Een voedingsetiket moet wettelijk verplichte informatie bevatten, zoals de THT-datum, het lotnummer, de caloriewaarden, allergeneninfo … Naast die informatieverstrekking worden de etiketten tegenwoordig ook in sterke mate ingezet als een marketingtool. Dan wordt er bijvoorbeeld ook plaats gecreëerd voor storytelling, recepttips of wedstrijdinfo. Door de opkomst van nieuwe technologieën als QR, AR en NFC treden de labels zelfs buiten hun fysieke grenzen en zijn er ook mogelijkheden op het vlak van kwaliteitsgarantie, traceerbaarheid en integriteit. Laat u inspireren!

Wouter Verheecke
Bladmanager

VOEDINGSETIKETTEN TREDEN BUITEN HUN GRENZEN

Het voedingslabel is al lang niet meer zo welomlijnd als weleer. Terwijl de functie van etiketten vroeger voornamelijk beperkt bleef tot de vermelding van de wettelijk verplichte informatie, gebruiken voedingsproducenten vandaag onder meer Augmented Reality om klanten informatie met een meerwaarde te bieden.
Volledig artikel lezen

FOOD PILOT BREIDT UIT

De Food Pilot van ILVO en Flanders' FOOD in Melle krijgt bovenop de huidige 1.800 m² fabrieksruimte nog eens 200 m² flexibele demoruimte. Dit betekent een gevoelige uitbreiding van de pilot testing capaciteit en de bijbehorende dienstverlening in de Food Pilot.
Lees meer

OPLEIDING 'MINERALE OLIËN IN VOEDING: EEN MIGRATIEPROBLEEM?'

Waarom zijn minerale oliën zo'n hot topic? Wat zijn het en hoe komen ze in onze voeding terecht? Welke levensmiddelen lopen een groter risico? Welke strategieën kunnen we gebruiken tegen contaminatie met minerale oliën? De antwoorden op deze en andere vragen kom je te weten tijdens de opleiding 'Minerale oliën in voeding: een migratieprobleem', op 22 november in campus Bio-Ingenieurswetenschappen in Gent.
Lees meer

AGRIFOODTECH 2018

160pxHigh Tech ontmoet Agri & FoodHét podium voor High Tech & ICT innovaties in de AgriFood-sector De succesvolle tweede editie van AgriFoodTech 2016 krijgt op 12 en 13 december 2018 een vervolg in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.
Volledig artikel lezen

PREVENTIEF ONDERHOUD SLEUTEL TOT CONTINUE PRODUCTIE

160pxMBS Group fabriceert op maat, distribueert en installeert alle soorten rubber en kunststof transportbanden en componenten, met name voor de voedingssector. Het bedrijf biedt ook onderhoud en herstellingen aan, 24/7.
Volledig artikel lezen

MERLIN® BEVOCHTIGINGSSYSTEMEN

160pxRelatieve luchtvochtigheid in binnenruimtes zoals kantoren, productiehallen en opslagruimtes is belangrijk voor een economisch gezond bedrijf. Te droge lucht kan leiden tot ongewenste veranderingen in de vorm en afmetingen van goederen en producten, of tot problemen door elektrostatische ladingen.
Lees meer

OOK NOOD AAN GOEIE TECHNICI?

Gemotiveerde technici, met de juiste kennis en gepaste vaardigheden, zijn cruciaal voor de operationele slagkracht van uw onderneming. Ontdek tijdens de gratis ontbijtsessie op 5/12 in Kortrijk hoe SBM erin slaagt samen met klanten technisch talent te vinden, te ontwikkelen en te transformeren.
Lees meer

CHOCOLADEBEDRIJF DOLFIN GEBRUIKT MAVOM OLIËN EN VETTEN

160pxDolfin is een chocoladefabrikant die recent een nieuw onderkomen heeft in Nijvel. Sinds de verhuis is het bedrijf in contact gekomen met Mavom, waarbij ze alle nodige vetten, oliën en sprays kunnen vinden.
Volledig artikel lezen

VAN PIONIER TOT MARKTLEIDER IN TECHNOLOGIE

In 1948 begon het bedrijf Dr. Hans Boekels GmbH & Co. met de ontwikkeling van civiele metaaldetectoren voor open mijnbouw. Vandaag zijn detectoren standaard­apparatuur in de voedings- en farmaindustrie.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Communiceer meer dan wat wettelijk moet via uw etiketten

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be