28 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxKoudemiddelen: afweging tussen duurzaamheid, veiligheid en kosten

De wetgeving stimuleert de transitie van koudemiddelen met een hoge naar een lagere GWP-waarde (Global Warming Potential) op diverse manieren. Installaties met schadelijke koelmiddelen moeten immers vaker een lekdetectiecontrole krijgen en er zijn HFK-quota opgelegd voor de producenten. Zo wordt een schaarste van deze koudemiddelen gecreëerd, wat dan weer hun prijs de hoogte injaagt. Nog voordeliger dan de synthetische varianten met een lage GWP zijn evenwel de natuurlijke koudemiddelen, zowel op het vlak van duurzaamheid als kosten. Al moet gezegd dat die qua veiligheid minder goed scoren.

Wouter Verheecke
Bladmanager

Lees ook:
Lamb Weston / Meijer integreert controlewegers in productielijnen

Dossier pigging: diverse applicaties voor multifunctionele alleskunners

Koning Filip toont veelbelovend Belgisch ecotechnologiebedrijf

DE TOEKOMST IS AAN DE NATUURLIJKE KOELMIDDELEN

Natuurlijke koudemiddelen met een laag 'Global Warming Potential' winnen terrein, ten koste van de synthetische tegenhangers. De wetgever stimuleert deze ommekeer door het gebruik van koudemiddelen met een hoge GWP-waarde te verbieden en meer lektesten te verplichten voor dergelijke installaties.
Volledig artikel lezen

INLINE CONTROLEWEGERS VOOR CONFORME AARDAPPELPRODUCTEN

Lamb Weston / Meijer is een van de grootste producenten van diepgevroren aardappelproducten ter wereld. Bij de upgrade van de productielijnen in Oosterbierum (Nederland) zijn er vijf controlewegers van Mettler Toledo geïntegreerd.
Volledig artikel lezen

ONLINE BIEDEN OP MACHINES VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE

In december staat de online veiling in Eindhoven weer op de planning bij Industrial Auctions. Gericht op machines voor de voedingsindustrie in de breedste zin van het woord, is deze veiling met meer dan 800 kavels ruim vertegenwoordigd.
Lees meer

PIGGING HOUDT LEIDING & PRODUCT SCHOON

Transportleidingen zijn altijd in een zekere mate vatbaar voor vervuiling en aangroei door de stof die ze vervoeren. De gevolgen kunnen nefast zijn, niet enkel voor de productie, maar ook voor de veiligheid.
Volledig artikel lezen

WORDT INDUMATION.BE HET TOMORROWLAND VAN DE INDUSTRIE?

Indumation.be pakt dit jaar uit met een primeur. Twee belangrijke partijen in de industrie grijpen het beursmoment (6-8 februari 2019) aan om hun nieuws wereldkundig te maken.
Volledig artikel lezen

KLARATEX.BE ZIT IN EEN NIEUW JASJE

Als voorbeeldwasserij binnen de voedings- en industriesector is Klaratex klaar voor de komende 80 jaar. Neem een kijkje op de vernieuwde site, de virtuele etalage van het bedrijf. Daar staan onder meer enkele mooie referenties van klanten, vol lof over de vlekkeloze service.
Lees meer

BRADYJET J2000

160pxPrint opvallende pictogrammen voor meer veiligheid en efficiëntie. Met meer dan 16 miljoen kleurenvariaties zorgt de nieuwe BradyJet J2000 Kleurenlabelprinter ervoor dat industrieën hun eigen opvallende veiligheidspictogrammen, tags, leidingmerkers en Lean-instructielabels kunnen printen om de veiligheid en efficiëntie op de werkplek te verhogen en tegelijk te voldoen aan wettelijk opgelegde kleurcodering.
Lees meer

OPLEIDING ACTIEVE EN INTELLIGENTE VERPAKKINGEN

Wat is het verschil tussen actieve en intelligente verpakkingen? Welke verschillende types zijn er en in welke sectoren kunnen ze het best worden ingezet? In hoeverre kunnen zuurstofabsorbers een meerwaarde bieden voor verpakte levensmiddelen? Kom dit en nog veel meer te weten op de opleiding van Pack4Food, op 11 december in Gent.
Lees meer

URBAN CROP SOLUTIONS VOORGESTELD TIJDENS STAATSBEZOEK

De Franse president Emmanuel Macron bracht vorige week een tweedaags staatsbezoek aan België. Naast de protocollaire ceremonies, plechtige ontvangsten en het staatsbanket was er ook een economisch luik. Urban Crop Solutions werd geselecteerd om zich als Belgisch veelbelovend en innovatief bedrijf voor te stellen in de categorie 'ecotechnologie'.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Natuurlijke koelmiddelen in het voordeel

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be